Update #9 ·

1000 de semnaturi intr-o saptamana

1000 de semnaturi intr-o saptamana; de 2 ori numarul celor stranse in 9 luni...Multumim din partea ursilor. Va rugam sa distribuiti in continuare si invitati-va anturajul sa sustina cauza ca sa fim cat mai numerosi.

Urmatorul pas va fi o scrisoare deschisa catre guvernul Romaniei si o campanie pe retelele de socializare mai virulenta decat cea din prezent, dupa care in functie de numarul de semnaturi strans vom cere o audienta ministrului mediului si "baiatului ala cu parul lung" - domnul Cernea parca spunea ca-l cheama - care incerca sa ne convinga acum vreo 4 ani ca "nu conteaza cat are parul de lung, ci ce are el in cap"; auzi tu slogan de campanie. Acum se pare ca cineva a pus botul la povestea lui si i s-a incredintat chiar si o functie politica...Credem ca a venit momentul sa ne arate ce are in cap. Vom incerca sa facem in asa fel incat aceste intrevederi sa fie filmate!... Pentru a-i motiva pe acesti mate fripte ale politicii romanesti este nevoie de audienta, deci din nou si cu riscul de a ne repeta, numarul nostru va fi un factor determinant.

Demersurile catre autoritati vor fi facute in numele semnatarilor petitiei, total independenti si fara asocierea cu vreo formatiune politica sau ONG specializat...Cu toate acestea, daca numarul semnaturilor NU va fi unul semnificativ, vom incerca sa intreprindem aceleasi actiuni dar prin filiera sau cu concursul unor ONG deja recunoscute pentru implicarea lor in problemele de mediu - Greenpeace sau WWF. Ar fi oarecum prematur sa anticipam ce vom face dupa aceste faze care vor urma; dar contam sa ne constituim chiar si parte civila impotriva guvernului si leprelor care nu intelegem cum au ajuns sa aibe pe mana destinele noastre si ale acestei tari...chiar si pe cele ale ursilor.

Nota pentru a reaminti publicului importanta unor astfel de actiuni sau miza lor -
Ursii sunt un element care se afla undeva la ultimul nivel al lantului trofic al habitatului montan. Daca condtia lor este amenintata si sunt nevoiti sa caute in gunoaie si la marginea drumului este evident ca elementele din lantul trofic care il preced sunt compromise sau insuficiente, altfel nu ar avea nevoie sa cerseasca mila omului si ca absolut tot echilibrul ecosistemic din "amonte" este precar...Din acest motiv suntem indreptatiti sa credem ca situatia ursului brun este de fapt efectul, manifestarea unei probleme majore de conservare mediului in Romania... Si cine spune probleme de mediu spune probleme de sanatate publica, de saracie si precaritate sociala; ma rog ar fi prea mult de scris aici pentru ai convinge pe unii ca toate aceste aspecte sunt legate intre ele.

...De aceea noi in naivitatea noastra de contribuabili ne simtim indreptatiti sa cerem socoteala celor alesi de noi si platiti tot de noi si sa-i intrebam ce planuri au Domniile Lor; de ce aceasta lipsa de transparenta cu privire la toate problemele de mediu cu care se confrunta tara...si care sunt evident masurile de protectie imediate sau pe termen scurt si mediu, dar si care este strategia conservationista pe termen lung nu numai vis-a vis de urs, dar si fata de toate carnivorele mari din fauna Romaniei, celelalte specii si fata de padurile si de patrimoniul biosferei Romaniei.

Un lucru trebuie sa fie limpede; daca carnivorele mari exista, exista speranta de reabilitare a habitatelor naturale din Romania, dar din nefericire reciproca, la randul sau, este si ea valabila... asa ca atentie mare!!! Nu este de gluma!..te rog da mai departe!

1 comment

to comment