Standardi si peng i luftës mes toskëve dhe gegëve, jo mes toskërishtes dhe gegërishtes

E gjithë kjo zhurmë për standardin nuk është asgjë tjetër veç një duel mes njerëzish që gjuhën e përdorin si preteks dhe armë për të mbrojtur interesat e tyre personale. Nëse Naimi dhe Mjeda do ishin sot në Tiranë, me siguri do thoshin: Ikim më mirë në…Read More

Një ligj për mbrojtjen e gjuhës shqipe.

Të dashur miq! Duke parë degradimin e gjuhës shqipe në media, televizione, botime, tregti, dokumente zyrtare dhe kudo tjetër, mendojmë se ka ardhur koha që parlamenti shqiptar të miratojë një ligj me të cilin të sanksionojë mbrojtjen e gjuhës sonë të vyer.…Read More

Përdorimi i gërmës Ç dhe Q në dilektet e shqipes

Një nga shikuesit e emisionit "Kompjuteri im" në Digitalb më shkruante se donte pak shpjegim se pse kisha përmendur faktin që në Kosovë shpesh shohim të përdoret gërma Q në vend të Ç-së. Nga mënyra se si shkruante, megjithë respektin që shprehte dukej se i…Read More

Zhvillimi i komunikimit dhe shmangia e belbëzimit te fëmijët 2 deri 6 vjeç - Së shpejti në çdo librari

Të dashur miq! Më vjen keq të njoftoj se shpejt do të dalë në librari libri im i dytë për komunikimin dhe belbëzimin. Libri në fjalë është një manual për prindërit, ku është mbledhur eksperienca më e përparuar e botës në këtë fushë. Uroj të ndihmojë sado pak…Read More

Kombi kosovar! Kjo është ideja më antikombëtare e thënë ndonjëherë.

Mbrëmë në Top Show - Top Channel, disa të ftuar nga Kosova mbrojtën me zjarr idenë se na qenka formuar një komb i ri që quhet Kombi Kosovar. As sërbëve nuk i ka shkuar në mendje një ide më antishqiptare se kjo. Kosova është një krahinë e Shqipërisë që për…Read More

Për shkronjat Ë dhe Ç - Tastiera Shqip DK

Dua t'ju rikujtoj dhe një herë të gjithëve se mund të shkarkojnë dhe të përdorin falas programin e Tastierës Shqip nga Pasioni.net. http://www.pasioni.net/tastiera Shpresoj t'ju shërbejë e t'ua bëjë shkrimin më të lehtë e më të bukur!

Alma Papamihali: Poezi

Alma Papamihali u lind më 7 qershor të vitit 1974 në Tiranë. Shkollën e mesme e kreu në gjimnazin "Ismail Qemali", ndërsa studimet e larta i për gjuhë dhe letërsi shqipe. Që në fëmijëri ka ndjekur pasionin dhe dashurinë për letërsinë dhe veçanërisht poezinë.…Read More
See more

3 comments

to comment