Покана

Поканете ги сите ваши пријатели како би се обединиле за една цел. Обединета Македонија.

Покана

Христос Воскресе - Вистина Воскресе

'' Зошто го барате Живиот меѓу мртвите? Тој не е тука, воскресна на третиот ден како што и беше заповедано... '' За многу години да ни е празникот за многу години Велигден многу здравје и среќа на сите Македонци каде и да сте. Христос Воскресе - Вистина…Read More

КСАНТИКА

Ксантика Македонците ја празнувале како празник на пролетта, љубовта, цвеќињата и убавината. Но, за жал, во сегашно време не се знае скоро ништо за овој духовен празник, кој во старо време беше синоним за македонскиот идентитет. Се чини дека Ксантика е…Read More

Срекен бо

 Kога последниот бадник догорува, слушајте го срцето што ви зборува. ХРИСТОС СЕ РОДИ!! НАВИСТИНА СЕ РОДИ !!

Поздрав Македонци

Македонци ајде да пробаме да се поиграме малку со нашите соседи кои во наводници многу не сакаат да ја кренеме македонија што погоре со гласање на линкот http://www.thevotenation.com па да видиме какви ке бидат нивните реакции расказете понатаму.

statistika

пред да ја прочитате оваа порака ќе цитирам само еден стих од една Македонска песна! „Раѓајте Македонци, свои поколенија, на дрво што не раѓа, секира му светка в’ корен“ Погледнете само каква е оваа разлика во новородени деца во Македонија: пример 1. 1.…Read More
See more
to comment