Bunghiuz Silviu
Bunghiuz Silviu

Asa cum pe vremea domnitorilor tarilor romane biserica dadea danii catre domnie, asa si astazi ar trebui sa dea impozit catre bugetul statului.

Vasile Dan
Vasile Dan
 • Bunghiuz Silviu

Cuvantul "danie" inseamna donatie benevola si nu bir.Cat despre impozitare..un jurist ar trebui sa stie ca donatiile nu se impoziteaza...

Bunghiuz Silviu
Bunghiuz Silviu
 • Bunghiuz Silviu

donatiile obtinute de biserica sunt aducatoare de venit asa ca........

Pop Nicolae-dumitru
Pop Nicolae-dumitru
 • Bunghiuz Silviu

Preotii se roaga pentru conducatorii nastri dar nu recunosc statul Roman cu legile lui. Dovada ? Neplata impozitelor

Mihail Dobre
Mihail Dobre

Fratilor,de ce biserica vb? Preotii platesc darile catre stat la salariu, slujbele se inregistreaza,daca vreti detalii va raspund...in ceea ce ma priveste

Florin Enache
Florin Enache
 • Mihail Dobre

eu am votat pentru contra...daca se vor mai multi bani la bugetul de stat sa ia de la cei care au facut averi ilicite

Georgeta Predeanu
Georgeta Predeanu
 • Mihail Dobre

Cred ca sunteti ,,rara avis''!Mie,la un simplu parastas,ma taxeaza crescendo.A inceput cu 30 de lei si acum a juns la 100!Bineinteles fara chitanta!

Aurica Watts
Aurica Watts
 • Mihail Dobre

Dar si de la culte pt ca fac bani negri din orice este posibil in bransa lor

Mihail Dobre
Mihail Dobre
 • Mihail Dobre

Va invit la noi fara taxe impuse , prin dragostea hristica totul este posibil

Florin Enache
Florin Enache
 • Mihail Dobre

Din pacate pentru multi preotia a ajuns un mod de a face bani,putini preoti slujesc cu daruire si isi implinesc misiunea din chemare insa nu trebuie sa-i judecam noi pentru ca are cine.

Danny Spideroff
Danny Spideroff

Biserica, este cea mai mare frauda pe plan global si cel mai nobil mod de a cersi :p
cersesc bani pentru orice cacat de slujba... sa nu mai zicem ca nu-ti ingroapa mortul daca esti sarac lipit pamantul si nu ai sa-l platesti pe rahatul de preot. Nu mai tin minte exact cum era dar e ceva de genu: ca preotii trebuie sa impartaseasca cuvantul lui Hristos si pentru orice ajutor depus sa nu ceara bani ci daca e nevoie o masa si adapost peste noapte. Ce este Biserica? Biserica este locul unde te...

Biserica, este cea mai mare frauda pe plan global si cel mai nobil mod de a cersi :p
cersesc bani pentru orice cacat de slujba... sa nu mai zicem ca nu-ti ingroapa mortul daca esti sarac lipit pamantul si nu ai sa-l platesti pe rahatul de preot. Nu mai tin minte exact cum era dar e ceva de genu: ca preotii trebuie sa impartaseasca cuvantul lui Hristos si pentru orice ajutor depus sa nu ceara bani ci daca e nevoie o masa si adapost peste noapte. Ce este Biserica? Biserica este locul unde te rogi Domnului. Daca o faci la tine acasa e problema ta... pentru acel moment casa ta... patratelul acela mic... devine Biserica. Si nu. Nu merg la Biserica deoarece acolo se aduna toate cotoroantele sa barfeasca pe unul si pe altul, numa de rugat la Dumnezeu nu se roaga. dar pentru ce le trebuie bani la preoti? la mine in zona se construieste de 10-15 ani o biserica si inca mai au mult si bine de construit la ea... trebuia sa fie terminata... unde sunt banii? si cu siguranta nu in mana muncitorilor si in nici un caz impozitati... ei au fost aruncati pe masini si alte luxuri... Vreau ca Biserica sa plateasca impozit? DA DA DA... in felul acesta statul mai recupereaza anumite sume... si nu mai trebuie scumpit in mod exagerat benzina, curentul, apa, painea si altele... la cate biserici sunt in romania... statul roman ar face o afacere extra see you impozitarea la biserici.

Sergiu Daniel
Sergiu Daniel
 • Danny Spideroff

ba esti cam dus hai sa se impoziteze taxele si au sa creasca mai mari dar cel mai bine pt. tine ar fi sati ingropi morti in gradina sau daca nai ingroapai in ghivece de flori daca nai nevoie de biserica

Mihai Rogobete
Mihai Rogobete
 • Danny Spideroff

Sondajul este manipulator, pentru că deturnează atenţia de la insuportabilitatea împovărării la care laicii sunt supuşi, asmuţindu-i asupra Bisericii - strategie totalitaristă de învrăjbire a celor necredincioşi asupra celor credincioşi, de desolidarizare socială: mârşevia aservirii prin dezbinare! De ce, să fie asuprită şi Biserica, odată ce noi ar trebui să ne scuturăm de asupritori ? Uniţivă, români, pentru a vă elibera ţara de asupritori !

Nicole Pur
Nicole Pur
 • Danny Spideroff

Subiectul este amplu si ar fi bine sa se abordeze fara patima dar cu obiectivitate. Sunt pentru declararea TUTUROR VENITURILOR indiferent cui apartin. Veniturile de tip "contributie bisericeasca" , taxa de cununie, de botez, de inmormantare sau taxe pentru alte servicii "cumparate" de enoriasi (sfintirea locuintei, etc) este obligatoriu sa fie declarate iar omul sa primeasca chitanta. Celelalte donatii de la cetateni sau "maruntisul" adunat de la acatiste sau din vanzarea de obiecte...

Subiectul este amplu si ar fi bine sa se abordeze fara patima dar cu obiectivitate. Sunt pentru declararea TUTUROR VENITURILOR indiferent cui apartin. Veniturile de tip "contributie bisericeasca" , taxa de cununie, de botez, de inmormantare sau taxe pentru alte servicii "cumparate" de enoriasi (sfintirea locuintei, etc) este obligatoriu sa fie declarate iar omul sa primeasca chitanta. Celelalte donatii de la cetateni sau "maruntisul" adunat de la acatiste sau din vanzarea de obiecte religioase sau produse ar fi bine sa se inregistreze si ele si sa se raporteze "balanta de venituri si cheltuieli" . Daca exista profit, sa se impoziteze sau sa se "investeasca" in cresterea bunastarii enoriasilor: copii, batrani, bolnavi, familii defavorizate.

Istratescu Gheorghe
Istratescu Gheorghe

popii sau neamurile lor au fabrici de lumanari croitorii si i si vand marfurile prin biserica neplatind nimic nu mai zic de vinuri- catedrala mantuirii? da ce palaria mea ? pe cine sa mantuiasca? pe banditii din guverne? ca romanul de rand e in post continu de vreo 30 de ani incoace; in loc sa faca spitale si scoli -dumnezeu erea mai bucuros de salvarea vietilor decat de o cladire - in concluzie popii banditi alaturi de guvern ca sug banii nostrii de acolo

Gabi Pop
Gabi Pop

Normal ar trebui sa plateasca si ei impozite daca au pretentia sa primeasca bani din bugetul statului !Iar lcite biserici sau construit in acesti ani ,nu sint atitea parcuri sau scoli pt ce atitea?

Raluca Bianca
Raluca Bianca

Cine a venit see you ideea asta, a gandit lucrurile mult mai profund, asa ca, semnati oameni buni si ne vom sapa singuri groapa!

Sergiu Daniel
Sergiu Daniel
 • Raluca Bianca

ai dreptate bine ar fi sa nu dam de piatra

Iosif Constantin
Iosif Constantin

Atat timp cvat PF Daniel s-a transformat in economistul national si ne jupoaie cu tot felul de tarife jignitoare sunt de acord sa protestez impotriva unui sistem(cel religios) care tinde sa devina inamicul nostru si nu aproapele nostru, cum ar fi normal. Aceasta institutie este degradata de calitatea multora dintre angajatii sai

Mirela Negulescu Borlianu

De la impozitarea veniturilor ati ajuns la demisia patriarhului Daniel.De fapt ce se ascunde in acest demers , s-au terminat problemele in tara aceasta? De bine de rau biserica mai ajuta amaratii si persoanele saracae ceea ce statul omote sa faca. ONG care au pornit cruciada aceasta sunt asmutiite de altii care au alte interese.Hiadeti sa vedem ce este si cine este in spatele cortinei?
De ce nu ne agitam pentru alte lucruri , am ajuns ...

De la impozitarea veniturilor ati ajuns la demisia patriarhului Daniel.De fapt ce se ascunde in acest demers , s-au terminat problemele in tara aceasta? De bine de rau biserica mai ajuta amaratii si persoanele saracae ceea ce statul omote sa faca. ONG care au pornit cruciada aceasta sunt asmutiite de altii care au alte interese.Hiadeti sa vedem ce este si cine este in spatele cortinei?
De ce nu ne agitam pentru alte lucruri , am ajuns sa ne luptam see you biserica , ce fel de popor suntem noi?

Iulian Julian
Iulian Julian
 • Mirela Negulescu Borlianu

Pe cine ajuta popa? cunosc familii care nu au nici paine uscata pe masa si popa cerea bani sa le ingroape tatal care a murit din cauza foamei si a lipsei de medicamente ca nu avea cu ce le cumpara, hai sa fim seriosi, ce spune Biblia? sa nu aduni comori pe pamant, ce face popa? si unde scrie in Biblie sa mergi la biserica sa-i dai la popa sa se ghiftuiasca si sa se lafaie in lux, scrie asa; inchidete in camaruta ta, si roagate in duh si adevar. hai sa fim seriosi cu popii, pastorii,...

Pe cine ajuta popa? cunosc familii care nu au nici paine uscata pe masa si popa cerea bani sa le ingroape tatal care a murit din cauza foamei si a lipsei de medicamente ca nu avea cu ce le cumpara, hai sa fim seriosi, ce spune Biblia? sa nu aduni comori pe pamant, ce face popa? si unde scrie in Biblie sa mergi la biserica sa-i dai la popa sa se ghiftuiasca si sa se lafaie in lux, scrie asa; inchidete in camaruta ta, si roagate in duh si adevar. hai sa fim seriosi cu popii, pastorii, predicatorii si ce nume de hoto mai au toti. Cunosc familii care au pe cineva din familie pocait, si le face viata un cosmar celor din jur, iar asa zisii pocaiti, le cere bani, merg in alt oras, bea mananca si se distreaza pe prostia celor ce inghit pastila de la demonii astia. Nu religia este importanta in fata Lui Dumnezeu, credinta. Cititi biblia si informati-va. Toti vrea sa fie ingropati cu popa, dar nimeni nu se gandeste ca daca o mai tinem asa ne ia naiba pe toti, si cine ne ingroapa? Jos cu jigodiile astea care habar nu au ce este credinta si asteapta sa le pupam mana si sa ii si platim, multi au mai prostit, dar nu pe toti.

Dumitrascu Nicu
Dumitrascu Nicu

Sa le impoziteze cu 90%,sa vedem mai e coada la scoala de popi?Tot ce castiga intra in buzunarul lor,fara impozite ,fara taxe.Si mai vor pensii de stat ,din banii contribuabililor.Cu cat contribuie popiila PIB?Cu nimic,numai pentru ei.Cred ca averile bisericii depaseste PIB-ul.

Emilia Eva Erdei
Emilia Eva Erdei

Aveti dreptate d-le Enache! Din pacate azi conteaza mai mult Banul decat Omenia! Bine, nu-i putem baga pe toti in aceeasi oala, dar din pacate sunt foarte multi care profita de credinta celorlalti! Incepand de la capii Bisericii Ortodoxe Romane, care se implica si in politica si-i lingusesc pe cei de sus, de la guvernare!

See more comments…