Eta Serbanoiu
Eta Serbanoiu

Către Ministerul Educaţiei Naționale.
În atenţia Domnului Ministru...
Stimate Domnule Ministru,
Cam asta fac consilierii școlari: http://consiliere-in-doi.blogspot.ro/...

Nicolae Negrutiu
Nicolae Negrutiu

si catedra si cabinet=de toate si nimic.asta vreti? sau performanta?
<< pauca sed matura>>( proverb latin).

Simona Mihaela
Simona Mihaela

Eu nu vreau sa se respecte ordinul 5555! Eu vreau sa se respecte legislatia europeana care prevede cel putin un consilier la 400-500 de elevi!Cautati legislatia europeana! Imaginati-va ce diferenta, si faptul ca Romania incala chiar si prin acel ordin 5555 legislatia europeana.Iar la toate astea adaugati problemele elevilor din scolile romanesti si trageti si voi o concluzie...

Tomescu Iuliana
Tomescu Iuliana
 • Simona Mihaela

Asa este! ,,Norma" de minim 800 de elevi pentru un consilier- asa cum ,,graieste" legislatia noastra actuala- este foarte mare! Interesant faptul ca nu se specifica unde se afla limita ,,de sus"- ,,maximum"- si se ajunge, frecvent, ca un consilier sa aiba in ,,norma" si 1600 de elevi...

Nineta Tufis
Nineta Tufis

Daca nu o sa semnam toti consilierii scolari din tara aceasta petitie nu vom reusi nimic. Si in special daca nu vom populariza aceste cerinte vor fi doar simple discutii.
Le spunem mereu copiilor pe care îi consiliem sa isi asume responsabilitatea pentru viitorul lor dar noi nu facem mai nimic. Sa ne unim fortele intr-o comunitate a noastra care sa arate cat de importanta este activitatea noastra nu doar atunci cand se mediatizeaza un caz la TV iar dupa aceea se asterne tacerea. Din pacate...

Daca nu o sa semnam toti consilierii scolari din tara aceasta petitie nu vom reusi nimic. Si in special daca nu vom populariza aceste cerinte vor fi doar simple discutii.
Le spunem mereu copiilor pe care îi consiliem sa isi asume responsabilitatea pentru viitorul lor dar noi nu facem mai nimic. Sa ne unim fortele intr-o comunitate a noastra care sa arate cat de importanta este activitatea noastra nu doar atunci cand se mediatizeaza un caz la TV iar dupa aceea se asterne tacerea. Din pacate avem parte doar 5 minute de interes si apoi se asterne praful peste noi.

Ene Liliana
Ene Liliana
 • Nineta Tufis

Asa este...

Lorena Cernucan
Lorena Cernucan

Tot ceea ce ne dorim este sa fim lasati sa ne facem datoria! Din pacate, numarul cazurilor copiilor si elevilor care au numeroase probleme se mareste! Din pacate, in familii apar tot mai multe necazuri! Consilierea prescolarilor, a elevilor si a parintilor acestora trebuie sa fie prioritatea noastra, nu orele de predare! Oricum consilierii sunt peste tot! In cabinet, la clase, in sala profesorala, in biroul directorului, in numeroase comisii, in toate echipele de proiecte, la cursuri de...

Tot ceea ce ne dorim este sa fim lasati sa ne facem datoria! Din pacate, numarul cazurilor copiilor si elevilor care au numeroase probleme se mareste! Din pacate, in familii apar tot mai multe necazuri! Consilierea prescolarilor, a elevilor si a parintilor acestora trebuie sa fie prioritatea noastra, nu orele de predare! Oricum consilierii sunt peste tot! In cabinet, la clase, in sala profesorala, in biroul directorului, in numeroase comisii, in toate echipele de proiecte, la cursuri de formare... si fac asta in mai multe scoli! Respectati-ne, domnilor profesori care scrieti metodologii fara sa cunoasteti realitatea din teritoriu!

Liliana Grecu Ionescu
Liliana Grecu Ionescu
 • Lorena Cernucan

Să înţeleg că pe unii consilieri şcolari îi deranjează orele de predare la clasă? Ar trebui să vă facă plăcere să predaţi psihologia unor copii care abia desluşesc tainele existenţei...

Dacă tot sunteţi atât de ocupaţi, ce studii de cercetare aţi publicat?

Claudia Stefan
Claudia Stefan
 • Lorena Cernucan

Nu ne deranjeaza orele de predare atata timp cat acestea sunt optionale fara nota. In momentul in care trebuie sa mergem la clasa sa notam un elev si apoi sa-l invitam in cabinetul de consiliere apare conflictul de rol. De altfel, participam si sustinem frecvent orele de dirigentie si oferim ajutor de cate ori ne este cerut in limita timpului disponibil (cand nu trebuie sa alergam de la o unitate la alta) In ceea ce priveste studiile de cercetare, va invit sa vizitati site-ul www.cmbrae.ro...

Nu ne deranjeaza orele de predare atata timp cat acestea sunt optionale fara nota. In momentul in care trebuie sa mergem la clasa sa notam un elev si apoi sa-l invitam in cabinetul de consiliere apare conflictul de rol. De altfel, participam si sustinem frecvent orele de dirigentie si oferim ajutor de cate ori ne este cerut in limita timpului disponibil (cand nu trebuie sa alergam de la o unitate la alta) In ceea ce priveste studiile de cercetare, va invit sa vizitati site-ul www.cmbrae.ro si de asemenea, sa va interesati de stadiul in care se afla testarile OSP de la dumneavoastra din unitate. Toate cele bune!

Lorena Cernucan
Lorena Cernucan
 • Lorena Cernucan

Categoric, nu ne supara orele de predare, ci obligativitatea lor! In ceea ce proveste orele de psihologie .... ar fi excelent sa poata sa predea consilierii ore de psihologie. insa acestea se predau in licee cu profil sau cate o ora in cls a X-a, ore pe care le iau profesorii de socioumane. Ce sa mai vorbim de consilierii de la gradinite si gimnazii.. .. ei de unde sa predea psihologie??? Cat despre studii, va invitam sa cautati la biblioteca nationala revista nr1 si nr 2/3 a CJRAE Salaj sa ne lecturati studiile. Toate cele bune, tuturor!

Elena Ion
Elena Ion
 • Lorena Cernucan

Să se respecte legislaţia europeană privitoare la misiunea consilierului şcolar psihopedagog, egalitatea de şanse pentru toţi copiii din România şi dreptul acestora la asistenţă psihopedagogică. Să nu mai permitem amestecul contabililor şi altor nespecialişti în problematica şi viitorul educaţiei! Astfel, şcoala românească nu va scăpa de suferinţă. Prof. Ion Elena, CJRAE Gorj.

Lorena Cernucan
Lorena Cernucan
 • Lorena Cernucan

Ma gandesc ca ati luat in considerare si consilierii care lucreaza in gradinite sau in gimnazii, care nu pot sa predea psihologie, iar optionalele ... sa fim seriosi se predau de catre coordonatorii/directorii gradinitelor si de catre profesorii care au nevoie de intregirea normei .. sau .. de plata cu ora! Si, ne ati inteles gresit! Nu avem o problema cu predarea orelor in specialitate! Nici vorba, vrem asta, dar daca analizati situatia veti vedea ca nu se poate! In plus, dovada faptului ca...

Ma gandesc ca ati luat in considerare si consilierii care lucreaza in gradinite sau in gimnazii, care nu pot sa predea psihologie, iar optionalele ... sa fim seriosi se predau de catre coordonatorii/directorii gradinitelor si de catre profesorii care au nevoie de intregirea normei .. sau .. de plata cu ora! Si, ne ati inteles gresit! Nu avem o problema cu predarea orelor in specialitate! Nici vorba, vrem asta, dar daca analizati situatia veti vedea ca nu se poate! In plus, dovada faptului ca noi oricum tinem legatura cu elevii prin ore sunt consilierile colective numeroase pe care le realizam la clase cu placere! Repet e suparator faptul ca suntem obligati fara a fi consultati!

Arta Cuvântului
Arta Cuvântului
 • Lorena Cernucan

Liliana Grecu Ionescu. Aici nu e vorba de predare, e vorba ca cineva va ramine fara acele ore deoarece in ordin este scris obligatioriu. Deci vor fi luate 4 ore in fiecare scoala si date prof. consilieri. cei cara ramin fara ele ce fac???? Go home :)

Radu Madalina
Radu Madalina

189 de persoane intr-o singura zi, nu-i rau deloc!

Marian Micu
Marian Micu

Daca sunt profesori consilieri sa fie folositi in interesul copiilor nostri, nu sa fie folositi ca si cadre didactice la catedra.
De asemenea, ar fi cazul ca si acestor oameni sa li se creeze conditii normale de lucru; marea lor majoritate au responsabilitati in mai multe unitati scolare sau gradinite.
Cred ca nu multi dintre noi stiu in ce conditii isi desfasoara activitatea: pe holuri, in salile de mese sau prin mai stiu eu ce colt al cladirii. Normal este ca fiecare unitate sa aiba un...

Daca sunt profesori consilieri sa fie folositi in interesul copiilor nostri, nu sa fie folositi ca si cadre didactice la catedra.
De asemenea, ar fi cazul ca si acestor oameni sa li se creeze conditii normale de lucru; marea lor majoritate au responsabilitati in mai multe unitati scolare sau gradinite.
Cred ca nu multi dintre noi stiu in ce conditii isi desfasoara activitatea: pe holuri, in salile de mese sau prin mai stiu eu ce colt al cladirii. Normal este ca fiecare unitate sa aiba un birou (sala, clasa, incapere) separat unde acesti oameni sa poata oferi consiliere copiilor nostrii.

Radu Madalina
Radu Madalina
 • Marian Micu

Bine argumentat!

Camelia Luminita Psiholog
Camelia Luminita Psiholog
 • Marian Micu

Perfect adevarat! In conditiile actuale, un profesor psiholog /consilier scolar este tot mai incararcat cu sarciini birocratice! Dupa aproape 20 de ani de munca in folosul scolii, inca nu am un spatiu adecvat, imi desfasor activitatea pe unde apuc- Cancelarie, sali de clasa libere-daca gasesc sau pe hol...Cabinetul nu este doar pentru psiholog ci pentru elevi-parinti ! Oare cand se va intelege acest lucru ?!

Liliana Grecu Ionescu
Liliana Grecu Ionescu
 • Marian Micu

Şcolile erau obligate să vă asigure spaţiu pentru amenajarea unui cabinet de consiliere în incinta şcolii.
Consilierii şcolari aparţin de CJRAE. Acest centru trebuia să colaboteze cu şcolile şi cu IŞJ pentru amenajarea unui spaţiu adecvat muncii consilierului şcolar. Au fost bani pentru amenajarea unor astfel de cabinete, dar se pare că trăim într-o ţară în care legea nu se aplică la fel peste tot...
Trebuia să faceţi sesizări chiar către MECTS/MEN, din punctul meu de vedere.

Lala-Achim Grigore
Lala-Achim Grigore

Daca ne-am clona dublu sau triplu , sau am avea un creier de elefant si o satisfactie profunda, din toate punctele de vedere, tot nu am avea capacitatea si rezistenta necesara! Oare, cei care "gandesc"asa aberatii, au capacitatea de a se responsabiliza si angaja in munca specifica noua , mai ales de a reusi de a ameliora si imbunatati emotional sufletul ravasit si umbrit de norii tristi ai nepesarii sau neglijentei unora? Au avut realizari in acest domeniu si stiu ce eforturi, studiu, emotii...

Daca ne-am clona dublu sau triplu , sau am avea un creier de elefant si o satisfactie profunda, din toate punctele de vedere, tot nu am avea capacitatea si rezistenta necesara! Oare, cei care "gandesc"asa aberatii, au capacitatea de a se responsabiliza si angaja in munca specifica noua , mai ales de a reusi de a ameliora si imbunatati emotional sufletul ravasit si umbrit de norii tristi ai nepesarii sau neglijentei unora? Au avut realizari in acest domeniu si stiu ce eforturi, studiu, emotii si talent din partea noastra, consumul nostru interior, se depun? Li se pare , chiar sa simplu si usor sa iei soarta unui om in mana si s-o directionezi pe un drum bun? Oare, au facut un studiu de impact la nivel scolar si profesional, au consultat pe cei care sunt implicati direct in consiliere?
Cei care au ajuns la aceasta idee, chiar sunt asa de proaspeti si apti de un asemenea efort suplimentar?
Sunt intrigat si dezamagit de cei care au demarat aceasta initiativa - nelegala, imorala, discretionara, impusa, o discriminare maxima intre cadrele de acelasi nivel?
Financiar de ce nu au propus masuri, cand nu avem tonere, nu avem acces la internet, nu avem hartie, nu avem materiale, nu avem... multe, si ne descurcam din propriul portofel si cred ca suntem cotati la locul de munca cadre competente si folositoare/necesare?
Sper ca acest balon de sapun sa se sparga cat mai curand si sa se trezeasca la minte toti cei care sprijina aceasta aberatie!

Liliana Grecu Ionescu
Liliana Grecu Ionescu
 • Lala-Achim Grigore

Eu cred că în fiecare şcoală trebuie să existe un Punct de Informare şi Consiliere, cu un consilier şcolar la 300 de elevi. Acest consilier să deschidă un portofoliu fiecărui elev şi să cuprindă componenta descriptivă, componenta analitică şi componenta prescriptivă, ajungând în clasele terminale la componenta programatică şi componenta operaţională a planului de dezvoltare personală. Un alt consilier şcolar să le analizeze şi să aibă şedinţe cu subiecţii atipici şi cu părinţii acestora...

E...

Eu cred că în fiecare şcoală trebuie să existe un Punct de Informare şi Consiliere, cu un consilier şcolar la 300 de elevi. Acest consilier să deschidă un portofoliu fiecărui elev şi să cuprindă componenta descriptivă, componenta analitică şi componenta prescriptivă, ajungând în clasele terminale la componenta programatică şi componenta operaţională a planului de dezvoltare personală. Un alt consilier şcolar să le analizeze şi să aibă şedinţe cu subiecţii atipici şi cu părinţii acestora...

Eu cred că tărie că elevii au nevoie de ore de dezvoltare personală în trunchiul comun...

Arta Cuvântului
Arta Cuvântului
 • Lala-Achim Grigore

Din pacate scolile din Romania au un consilier la 800 de elevi, acolo unde au. Si pe toti ii doare undeva. Acum se doreste ca acestia sa faca si ore obligatoriu, asta nu inteleg parintii copiilor, ca acesti oameni nu sunt roboti...

Gina Stanciu
Gina Stanciu

Aș dori să știu dacă dintre voi, consilierii școlari din țară, beneficiați de acel 15 % pentru învățământ special integrat,
Mulțumesc

Radu Madalina
Radu Madalina
 • Gina Stanciu

Si la Bucuresti se primeste acest spor.

Lorena Cernucan
Lorena Cernucan
 • Gina Stanciu

Si in Salaj se primeste sporul.

Alina Gitlan
Alina Gitlan
 • Gina Stanciu

Si la Neamt se primeste acest spor.

Rodica Curelea
Rodica Curelea
 • Gina Stanciu

si in Dambovita se da

Cristescu Rodica
Cristescu Rodica

as dori sa se respecte OMECTS 5555/7 X 2011!

Radu Madalina
Radu Madalina
 • Cristescu Rodica

este minunata tara in care traiam...avem doua ordine de ministru care spun lucruri diferite...ce este si mai special este ca al doilea, cel cu buba, face referire la primul...minunat!

Bambi Bamb
Bambi Bamb
 • Cristescu Rodica

LOL.... cei care promoveaza aceste legi au si ei nevoie de consilier psiholog, dar inca nu-si dau seama!
Ar fi interesant sa se ofere cineva sa explice cu ce anume se ocupa un consilier psiholog. Pentru ca cei care aproba astfel de legi trebuie sa decida intre utilitate si fonduri. Daca ar sti saracii unde se afla bogatia... ar investi numai in acest domeniu! Exista o intreaga "industrie" pe plan international de re-educare si dezvoltare personala, cum oare le-a scapat ministrilor romani?

Arta Cuvântului
Arta Cuvântului
 • Cristescu Rodica

Ultimul este facut de cei care nu l-au citit pe primul.... :) Cind se schimba ceva in Ministere se incepe cu ce merge bine nu cu ce merge prost.

See more comments…