Lorena Cernucan
Lorena Cernucan

Tot ceea ce ne dorim este sa fim lasati sa ne facem datoria! Din pacate, numarul cazurilor copiilor si elevilor care au numeroase probleme se mareste! Din pacate, in familii apar tot mai multe necazuri! Consilierea prescolarilor, a elevilor si a parintilor acestora trebuie sa fie prioritatea noastra, nu orele de predare! Oricum consilierii sunt peste tot! In cabinet, la clase, in sala profesorala, in biroul directorului, in numeroase comisii, in toate echipele de proiecte, la cursuri de...

Tot ceea ce ne dorim este sa fim lasati sa ne facem datoria! Din pacate, numarul cazurilor copiilor si elevilor care au numeroase probleme se mareste! Din pacate, in familii apar tot mai multe necazuri! Consilierea prescolarilor, a elevilor si a parintilor acestora trebuie sa fie prioritatea noastra, nu orele de predare! Oricum consilierii sunt peste tot! In cabinet, la clase, in sala profesorala, in biroul directorului, in numeroase comisii, in toate echipele de proiecte, la cursuri de formare... si fac asta in mai multe scoli! Respectati-ne, domnilor profesori care scrieti metodologii fara sa cunoasteti realitatea din teritoriu!

Liliana Grecu Ionescu
Liliana Grecu Ionescu
 • Lorena Cernucan

Să înţeleg că pe unii consilieri şcolari îi deranjează orele de predare la clasă? Ar trebui să vă facă plăcere să predaţi psihologia unor copii care abia desluşesc tainele existenţei...

Dacă tot sunteţi atât de ocupaţi, ce studii de cercetare aţi publicat?

Claudia Stefan
Claudia Stefan
 • Lorena Cernucan

Nu ne deranjeaza orele de predare atata timp cat acestea sunt optionale fara nota. In momentul in care trebuie sa mergem la clasa sa notam un elev si apoi sa-l invitam in cabinetul de consiliere apare conflictul de rol. De altfel, participam si sustinem frecvent orele de dirigentie si oferim ajutor de cate ori ne este cerut in limita timpului disponibil (cand nu trebuie sa alergam de la o unitate la alta) In ceea ce priveste studiile de cercetare, va invit sa vizitati site-ul www.cmbrae.ro...

Nu ne deranjeaza orele de predare atata timp cat acestea sunt optionale fara nota. In momentul in care trebuie sa mergem la clasa sa notam un elev si apoi sa-l invitam in cabinetul de consiliere apare conflictul de rol. De altfel, participam si sustinem frecvent orele de dirigentie si oferim ajutor de cate ori ne este cerut in limita timpului disponibil (cand nu trebuie sa alergam de la o unitate la alta) In ceea ce priveste studiile de cercetare, va invit sa vizitati site-ul www.cmbrae.ro si de asemenea, sa va interesati de stadiul in care se afla testarile OSP de la dumneavoastra din unitate. Toate cele bune!

Lorena Cernucan
Lorena Cernucan
 • Lorena Cernucan

Categoric, nu ne supara orele de predare, ci obligativitatea lor! In ceea ce proveste orele de psihologie .... ar fi excelent sa poata sa predea consilierii ore de psihologie. insa acestea se predau in licee cu profil sau cate o ora in cls a X-a, ore pe care le iau profesorii de socioumane. Ce sa mai vorbim de consilierii de la gradinite si gimnazii.. .. ei de unde sa predea psihologie??? Cat despre studii, va invitam sa cautati la biblioteca nationala revista nr1 si nr 2/3 a CJRAE Salaj sa ne lecturati studiile. Toate cele bune, tuturor!

Elena Ion
Elena Ion
 • Lorena Cernucan

Să se respecte legislaţia europeană privitoare la misiunea consilierului şcolar psihopedagog, egalitatea de şanse pentru toţi copiii din România şi dreptul acestora la asistenţă psihopedagogică. Să nu mai permitem amestecul contabililor şi altor nespecialişti în problematica şi viitorul educaţiei! Astfel, şcoala românească nu va scăpa de suferinţă. Prof. Ion Elena, CJRAE Gorj.

Lorena Cernucan
Lorena Cernucan
 • Lorena Cernucan

Ma gandesc ca ati luat in considerare si consilierii care lucreaza in gradinite sau in gimnazii, care nu pot sa predea psihologie, iar optionalele ... sa fim seriosi se predau de catre coordonatorii/directorii gradinitelor si de catre profesorii care au nevoie de intregirea normei .. sau .. de plata cu ora! Si, ne ati inteles gresit! Nu avem o problema cu predarea orelor in specialitate! Nici vorba, vrem asta, dar daca analizati situatia veti vedea ca nu se poate! In plus, dovada faptului ca...

Ma gandesc ca ati luat in considerare si consilierii care lucreaza in gradinite sau in gimnazii, care nu pot sa predea psihologie, iar optionalele ... sa fim seriosi se predau de catre coordonatorii/directorii gradinitelor si de catre profesorii care au nevoie de intregirea normei .. sau .. de plata cu ora! Si, ne ati inteles gresit! Nu avem o problema cu predarea orelor in specialitate! Nici vorba, vrem asta, dar daca analizati situatia veti vedea ca nu se poate! In plus, dovada faptului ca noi oricum tinem legatura cu elevii prin ore sunt consilierile colective numeroase pe care le realizam la clase cu placere! Repet e suparator faptul ca suntem obligati fara a fi consultati!

Arta Cuvântului
Arta Cuvântului
 • Lorena Cernucan

Liliana Grecu Ionescu. Aici nu e vorba de predare, e vorba ca cineva va ramine fara acele ore deoarece in ordin este scris obligatioriu. Deci vor fi luate 4 ore in fiecare scoala si date prof. consilieri. cei cara ramin fara ele ce fac???? Go home :)

Petruta Lostun
Petruta Lostun

Sustin orice tine de drepturile voastre, dar nu sunt sub nicio forma de acord sa preluati din orele de psihologie. In opinia mea, confuzia dintre psihologul care are sarcini de consilier si profesorul de psihologie - este foarte gresita. Eu nu am tupeu sa merg la cabinetul psihologului si sa cer din norma lui ore de consiliere... si mi se pare corect sa nu vina nimeni la mine sa-mi ceara sa cedez orele de psihologie de la clasa. NU VREAU SA LE DAU! Sa-si vada fiecare de treaba lui, de...

Sustin orice tine de drepturile voastre, dar nu sunt sub nicio forma de acord sa preluati din orele de psihologie. In opinia mea, confuzia dintre psihologul care are sarcini de consilier si profesorul de psihologie - este foarte gresita. Eu nu am tupeu sa merg la cabinetul psihologului si sa cer din norma lui ore de consiliere... si mi se pare corect sa nu vina nimeni la mine sa-mi ceara sa cedez orele de psihologie de la clasa. NU VREAU SA LE DAU! Sa-si vada fiecare de treaba lui, de functiunile lui din scoala! In plus, situarea consilierului in postura de profesor la clasa ar aduce atingere grava statutlui de consilier pe care il are psihologul!

Dan Stelian Bura
Dan Stelian Bura
 • Petruta Lostun

Am scris mesajul asta de trei ori - pana si calculatoarele s-au molipsit de la guvernanti, parlamentari, presedinte...si au devenit nemernice - dar nu ma las (sunt un luptator) pt.ca subiectul ma pasioneaza. Voi scrie patratele mai mici, daca ma mai aduce si a -IV- a si a -V- a oara la prima pagina, sa pierd mai putin. Partea proasta e ca nu pot sa ma repet si tb. sa gasesc de fiec. data alte formulari. dar asta e necazul meu, nu al vostru

Dan Stelian Bura
Dan Stelian Bura
 • Petruta Lostun

(se joaca fest cu nervii mei, to'a-su' calculator = a -V- a) Am citit toate comentariile si chiar daca nu am facut decat o tara de psihopedagogie in scoala militara, totusi fata, interfata si dosul societatii romanesti (si nu numai) moderne rau de tot - tot moderna de vreo cinci decenii si inca vreo zece, dar tot mai inapoiata - imi permite sa constat si sa va spun ca si voi aveti neaparata nevoie de consiliere.

Dan Stelian Bura
Dan Stelian Bura
 • Petruta Lostun

(a -VI- a si a -VII- a)Voi fi si mai scur ca nu mai e cazul sa facem literatura: inaintea la peste 60% din dascali, tb. consiliati toti aceia care se cred mai destepti decat pamantul daca au invatat 13-14 cuvinte tehnice, isi dau cu parerea peste tot si se cred numa' buni (chiar daca unii nu spun) de ministri ori macar secretari de stat.

Dan Stelian Bura
Dan Stelian Bura
 • Petruta Lostun

Insa,si inaintea astora, tb. consiliati cu cel mai a naibulu' simt de raspundere, toti tovarasii guvernanti si guvernamentabili abili, pe care eu tare i-asi mai consilia cu parul, ca de tartacuta lor oricum nu se prinde ceva. Si domniile lor, ajunsii legislativului tb. sa fie tratati cu acelasi respect.

Dan Stelian Bura
Dan Stelian Bura
 • Petruta Lostun

(a -VIII- a) Guvernantii cu STS-ul (care am impresia ca-si baga coada si-n patratica de fata) si tovarasii legislatori tb. consiliati de urgenta. Ce i-asi mai consilia eu la Vacaresti, pe multi dintre ei.

Dan Stelian Bura
Dan Stelian Bura
 • Petruta Lostun

Oameni buni. vedeti in ce stare de fecale a ajuns tara asta daca n-am prea avut psihologi; avem cei mai handicapati conducatori. Singurul lucru spus in comentariile astea, care chiar tb. facut de urgenta, este sa va uniti fortele, sa eleborati un plan de bataie, in care sa ne aveti si pe noi ceilalti in calcul si sa-i consiliati pe NIMURUCI.

Dan Stelian Bura
Dan Stelian Bura
 • Petruta Lostun

DE TEAMA SA NU SE STEARGA, DIN NOU, nu am mai folosit ghilimele pt. ultimul termen "consiliati". Haideti cu totii sa-i 'consiliem" pe nimuruci!

Gina Stanciu
Gina Stanciu

Aș dori să știu dacă dintre voi, consilierii școlari din țară, beneficiați de acel 15 % pentru învățământ special integrat,
Mulțumesc

Radu Madalina
Radu Madalina
 • Gina Stanciu

Si la Bucuresti se primeste acest spor.

Lorena Cernucan
Lorena Cernucan
 • Gina Stanciu

Si in Salaj se primeste sporul.

Alina Gitlan
Alina Gitlan
 • Gina Stanciu

Si la Neamt se primeste acest spor.

Rodica Curelea
Rodica Curelea
 • Gina Stanciu

si in Dambovita se da

Eta Serbanoiu
Eta Serbanoiu

Către Ministerul Educaţiei Naționale.
În atenţia Domnului Ministru...
Stimate Domnule Ministru,
Cam asta fac consilierii școlari: http://consiliere-in-doi.blogspot.ro/...

Nicolae Negrutiu
Nicolae Negrutiu

si catedra si cabinet=de toate si nimic.asta vreti? sau performanta?
<< pauca sed matura>>( proverb latin).

Radu Madalina
Radu Madalina

189 de persoane intr-o singura zi, nu-i rau deloc!

Simona Mihaela
Simona Mihaela

Eu nu vreau sa se respecte ordinul 5555! Eu vreau sa se respecte legislatia europeana care prevede cel putin un consilier la 400-500 de elevi!Cautati legislatia europeana! Imaginati-va ce diferenta, si faptul ca Romania incala chiar si prin acel ordin 5555 legislatia europeana.Iar la toate astea adaugati problemele elevilor din scolile romanesti si trageti si voi o concluzie...

Tomescu Iuliana
Tomescu Iuliana
 • Simona Mihaela

Asa este! ,,Norma" de minim 800 de elevi pentru un consilier- asa cum ,,graieste" legislatia noastra actuala- este foarte mare! Interesant faptul ca nu se specifica unde se afla limita ,,de sus"- ,,maximum"- si se ajunge, frecvent, ca un consilier sa aiba in ,,norma" si 1600 de elevi...

Nineta Tufis
Nineta Tufis

Daca nu o sa semnam toti consilierii scolari din tara aceasta petitie nu vom reusi nimic. Si in special daca nu vom populariza aceste cerinte vor fi doar simple discutii.
Le spunem mereu copiilor pe care îi consiliem sa isi asume responsabilitatea pentru viitorul lor dar noi nu facem mai nimic. Sa ne unim fortele intr-o comunitate a noastra care sa arate cat de importanta este activitatea noastra nu doar atunci cand se mediatizeaza un caz la TV iar dupa aceea se asterne tacerea. Din pacate...

Daca nu o sa semnam toti consilierii scolari din tara aceasta petitie nu vom reusi nimic. Si in special daca nu vom populariza aceste cerinte vor fi doar simple discutii.
Le spunem mereu copiilor pe care îi consiliem sa isi asume responsabilitatea pentru viitorul lor dar noi nu facem mai nimic. Sa ne unim fortele intr-o comunitate a noastra care sa arate cat de importanta este activitatea noastra nu doar atunci cand se mediatizeaza un caz la TV iar dupa aceea se asterne tacerea. Din pacate avem parte doar 5 minute de interes si apoi se asterne praful peste noi.

Ene Liliana
Ene Liliana
 • Nineta Tufis

Asa este...

Radu Madalina
Radu Madalina

as vrea sa ii rog pe cei care au scris acest lucru sa ne comunice si noua care sunt orele din planul cadru din aria consiliere si orientare...

Arta Cuvântului
Arta Cuvântului
 • Radu Madalina

Se vor lua orele de Psihologie, Logica, Sociologie, Filozofie etc.... dar nu e exclus sa vedem si ore de Muzica, Desen, Sport, Religie ca in Romania toti suntem multilateral dezvoltati :). E de ris dar in realitate e de tot plinsul...

Marian Micu
Marian Micu

Daca sunt profesori consilieri sa fie folositi in interesul copiilor nostri, nu sa fie folositi ca si cadre didactice la catedra.
De asemenea, ar fi cazul ca si acestor oameni sa li se creeze conditii normale de lucru; marea lor majoritate au responsabilitati in mai multe unitati scolare sau gradinite.
Cred ca nu multi dintre noi stiu in ce conditii isi desfasoara activitatea: pe holuri, in salile de mese sau prin mai stiu eu ce colt al cladirii. Normal este ca fiecare unitate sa aiba un...

Daca sunt profesori consilieri sa fie folositi in interesul copiilor nostri, nu sa fie folositi ca si cadre didactice la catedra.
De asemenea, ar fi cazul ca si acestor oameni sa li se creeze conditii normale de lucru; marea lor majoritate au responsabilitati in mai multe unitati scolare sau gradinite.
Cred ca nu multi dintre noi stiu in ce conditii isi desfasoara activitatea: pe holuri, in salile de mese sau prin mai stiu eu ce colt al cladirii. Normal este ca fiecare unitate sa aiba un birou (sala, clasa, incapere) separat unde acesti oameni sa poata oferi consiliere copiilor nostrii.

Radu Madalina
Radu Madalina
 • Marian Micu

Bine argumentat!

Camelia Luminita Psiholog
Camelia Luminita Psiholog
 • Marian Micu

Perfect adevarat! In conditiile actuale, un profesor psiholog /consilier scolar este tot mai incararcat cu sarciini birocratice! Dupa aproape 20 de ani de munca in folosul scolii, inca nu am un spatiu adecvat, imi desfasor activitatea pe unde apuc- Cancelarie, sali de clasa libere-daca gasesc sau pe hol...Cabinetul nu este doar pentru psiholog ci pentru elevi-parinti ! Oare cand se va intelege acest lucru ?!

Liliana Grecu Ionescu
Liliana Grecu Ionescu
 • Marian Micu

Şcolile erau obligate să vă asigure spaţiu pentru amenajarea unui cabinet de consiliere în incinta şcolii.
Consilierii şcolari aparţin de CJRAE. Acest centru trebuia să colaboteze cu şcolile şi cu IŞJ pentru amenajarea unui spaţiu adecvat muncii consilierului şcolar. Au fost bani pentru amenajarea unor astfel de cabinete, dar se pare că trăim într-o ţară în care legea nu se aplică la fel peste tot...
Trebuia să faceţi sesizări chiar către MECTS/MEN, din punctul meu de vedere.

See more comments…