Lorenzo Serra Presegue
Lorenzo Serra Presegue

ES UNA CREACIO DE UNA MONARQUIA ABSOLUTISTE DE FA 300 ANYS, NO ES NI ERA LO QUE EL POBLE VOLIA... ;........... la Constitució es va fé sota l'amenaça deks militars I tota llei fete sota amenaça es nula per sé.

Miguel Heimann Cella
Miguel Heimann Cella
  • Lorenzo Serra Presegue

El pueblo no contaba , ¡ahora tampoco!

Joan Gou Duran
Joan Gou Duran

Ja ni ha prou de ser una colònia , estem al segle XXi.

Miguel Heimann Cella
Miguel Heimann Cella
  • Joan Gou Duran

NO es una colonia pero si el granero o la vaca a ordeñar.

Robert Grebol Cano
Robert Grebol Cano
  • Joan Gou Duran

Espanya es un estat imperialista i colonitzador! D`això que no en dubti ningú.

Floren Santos
Floren Santos

A veure si hi fant un petit esment en el text. QUe no han estat submesos pels castellans, sinó pels successius reis, militars I governs que hi ha hagut I hi ha a la anomenada españa, els governs instal.lats a Madrid. Els castellans normals com els catalans normals hem patit totes les mateixes injustícies que qualsevol català corrent. I dins els catalans molts de casta I noblessa se n'han aprofitat de aquest detestable decrec. El historiadors d'ara, catalans o castellans, han de tenir clar...

A veure si hi fant un petit esment en el text. QUe no han estat submesos pels castellans, sinó pels successius reis, militars I governs que hi ha hagut I hi ha a la anomenada españa, els governs instal.lats a Madrid. Els castellans normals com els catalans normals hem patit totes les mateixes injustícies que qualsevol català corrent. I dins els catalans molts de casta I noblessa se n'han aprofitat de aquest detestable decrec. El historiadors d'ara, catalans o castellans, han de tenir clar que, castella com catalunya fa segles que van perdre el poder I els governs que tenien en el neixament de les diferents regnes de la península. Castella no existeix, el que queda de castella és a Madrid, concretament a El paseo de la castellana, on resideix tota aquesta gent que porta segles fent mal tant als catalans com als propis castellans, als anomenats espanols, andalussos, vascs, gallegs, etc. Tbé amb col.laorat el s governs particulars I corruptes de les pròpies zones, paíssos, autonomies, regions, o com es vulguin anomenar, que compossen aquesta anomenada nació de nacions...................

Floren Santos
Floren Santos
  • Floren Santos

Tambien lo soy yo y tú........... Hay una satisfacción debajo del poder que corresponde al disfrute que tiene mucha gente del pueblo de que el pueblo del al lado lo pase mal, o sufra. Independientemente de que te hayan llevado obligado a guerras contra los propios y los ajenos desde hace siglos. Derogar un decreto como aquél es lo suyo en este tiempo. Y poner un sentido común y equilibrio entre las diferentes llamados pueblos o naciones españoles es lo suyo. Y acabar con poderes seculares...

Tambien lo soy yo y tú........... Hay una satisfacción debajo del poder que corresponde al disfrute que tiene mucha gente del pueblo de que el pueblo del al lado lo pase mal, o sufra. Independientemente de que te hayan llevado obligado a guerras contra los propios y los ajenos desde hace siglos. Derogar un decreto como aquél es lo suyo en este tiempo. Y poner un sentido común y equilibrio entre las diferentes llamados pueblos o naciones españoles es lo suyo. Y acabar con poderes seculares que no han hecho más que destruir e impedir la democracia y la libertad de todos los pueblos de españa es lo suyo. Y que en cada lugar de españa se entienda y se enseñe el valor y la cultura iguales en valor de cada uno de los pueblos diferentes de españa es lo suyo. Y si se reclama una independencia. Derechos los hay. Yo perder no pierdo nada. En mi registro de la propiedad no consta que sea ni propietario de españa ni castilla, ni de cataluna, o andalucía, o galicia, etc.

Josep Maria Calaf Vives
Josep Maria Calaf Vives
  • Floren Santos

Estic parcialment d'acord. Quan es viuen èpoques de dictadures sembla sensat diferenciar entre dirigents i poble. I en aquest sentit Espanya ha tingut masa exemples al llarg de la seva historia. però en temos de democracia no veig tan indestriable separar una cosa de l'altre. Els politics i els governs espanyols que ens neguen que poguem decidir el nostre futur tenen legimitat democratica. Així doncs, on es el poble espanyol que enten la nostra causa? On son els intelectuals espanyols que ens tenen simpatia o entenen la nostra reivindicació?.

Rosa-Maria Llavoré
Rosa-Maria Llavoré

Prou imposicions, si és que aquest decret vergonyós està encara en vigor. Si no ho està, igualment prou imposicions! Visca Catalunya lliure, prospera I feliç!*!

Rosa-Maria Llavoré
Rosa-Maria Llavoré
  • Rosa-Maria Llavoré

!!*!!

Carles Campdepadrós García

no entenc saaixo de que segueix vigent la Constitucio del 78 I les anteiros deroguen les lleis anteriors.....salut.

Adolfo Juncosa
Adolfo Juncosa

Aquest es un, l'altre que la Constitució es va fé sota l'amenaça deks militars I tota llei fete sota amenaça es nula per sé.

Puri Forné
Puri Forné

Perquè els problemes actuals sempre tenen les arrels en el passat...

Miguel Heimann Cella
Miguel Heimann Cella
  • Puri Forné

Si señor.El pueblo no contaba para nada.Los señores hacian la guerra por sus interesas.

Marta Ezquerra Xicart
Marta Ezquerra Xicart

Ja en timc ben bé prou d'aquest pallassos, vull per mi I els que pensis com jo una Catalunya Liure.

Marta Ezquerra Xicart
Marta Ezquerra Xicart
  • Marta Ezquerra Xicart

m'agrada esta el corrent

Guadalupe González
Guadalupe González

Espanya com a tal es va fundar arran d'un decret il.legitim, ilegal, abussiu I contrari al dret internacional.
Aquest Decret de Nova Planta s'ha de derogar de manera immediata ja que incompleix moltíssimes lleis.

Marina-Neus Ortuño Pascual

Que jo sàpiga, no està en vigor. Si ens ho poguessis explicar més...

Marina-Neus Ortuño Pascual
Marina-Neus Ortuño Pascual
  • Marina-Neus Ortuño Pascual

Això em semblava a mi...

See more comments…