Panduru Ion
Panduru Ion

Sper sa nu-şi schimbe si..rromi nule in..dacioti sau dacihoţi!

Monica Panduru
Monica Panduru
 • Panduru Ion

Sa nu confundam patriotismul si demnitatea nationala cu un extremism ridicol! Parerea mea nu avem nevoie de initiative legislative cosmetice!

Stepan Aurelia
Stepan Aurelia
 • Panduru Ion

Cu cât românului îi este mai foame cu atât glumeşte mai mult ca să-i treacă ....! în cazuri mai grave îi aşteaptă nr. 9...sper să nu fie 1oo.ooo ...unde-i cazăm ?????? Ha, ha, ha,

Alexandru Bogdan
Alexandru Bogdan
 • Panduru Ion

Monica Panduru Nu e vorba de extremism ci de adevar istoric si ar fi bine sa aratam originea si de unde venim si ne tragem !Mie nu mi-a fost rusine niciodata de originea mea

Alexandru Bogdan
Alexandru Bogdan
 • Panduru Ion

Stepan Aurelia romanul nu chicoteste cu viatza lui si cu foamea el fumeaza !Tiganul in schimb joaca ,asa ca sa nu incurcam borcanele !

Vincze Zoltán
Vincze Zoltán

Sunteţi cam ciudaţi, fraţi români. Cunoaşte careva dintre voi limba dacă? Nu cred. Când va apărea măcar un vorbitor de acea limbă moartă, veţi avea dreptul la replică. Nu se poate înfiinţa "naţionalitatea dacă", dacă nu se poate diferenţia prin vorbire. Şi nu săriţi în sus, că şi eu sunt "jumatate ungur, jumatate roman", ca domnul Daniel Bako, deci am aceleaşi drepturi de a scrie comentarii.

Vincze Zoltán
Vincze Zoltán
 • Vincze Zoltán

Imi pare rau, daca asa-ti pute, Florina. Dar stii foarte bine, ca nu poate sa fie adevarat ceea ce zici: imi cunosti familia. :)

Gabi Posea
Gabi Posea
 • Vincze Zoltán

DOMNULE, LIMBA DACA ESTE LIBMA LATINA. URMARESTE DACII, ADAVARURI TULBURATOARE" SI MAI URMARESTE DECLARATIA CONSILIERULUI PAPEI IOAN: http://adevaruldespredaci.ro/fost-consilier-al-papei-ioan-paul-al-ii-lea-nu-limba-romana-este-o-limba-latina-ci-limba-latina-este-o-limba-romaneasca-video-din-2012/
ESTI CAM CIUDAT TU, SA NU FI AFLAT INCA ISTORIA ADEVARATA A ROMANILOR

Gabi Posea
Gabi Posea
 • Vincze Zoltán

SI VEZICA OMUL ASTA MAI SPUNE MULTE LUCRURI SI CHIAR STIE CE ZICE!!! http://vimeo.com/52718506

Anca Ceraceanu
Anca Ceraceanu
 • Vincze Zoltán

o cunoastem pt ca o vorbim! si app, demult. Cu mult inaintea sosirii pe aceste plaiuri a stramosilor tai din partea ungara a familiei. Drepturi sa scrii comentarii :)) fireste ca ai, nu inseamna ca ai dreptate!

Geo Cazacu
Geo Cazacu
 • Vincze Zoltán

De acord cu Anca, limba DACA este aceasta limba care o vorbim si in ziua de azi, dovada ca a supravetuit atator atacuri facute de talharii acestei planete cum ar fi: imperiul roman, hungurii, turcii, nemtii etc, mai nou vor si canadieni sau americanii prin Rosia Montana unde se vrea sa se fure cu accte in regula aurul nostru, si sa revin la limba DACA, poate ai aflat de RUMANII ce vorbesc aceeasi limba cu a nostra, din muntii Alpi in centrul Elvetiei care acolo sau nascut si nu au migrat...

De acord cu Anca, limba DACA este aceasta limba care o vorbim si in ziua de azi, dovada ca a supravetuit atator atacuri facute de talharii acestei planete cum ar fi: imperiul roman, hungurii, turcii, nemtii etc, mai nou vor si canadieni sau americanii prin Rosia Montana unde se vrea sa se fure cu accte in regula aurul nostru, si sa revin la limba DACA, poate ai aflat de RUMANII ce vorbesc aceeasi limba cu a nostra, din muntii Alpi in centrul Elvetiei care acolo sau nascut si nu au migrat precum jumatatea ta stramoseasca hungureasca, iar limba Romana adica limba DACA este a 4-a limba nationala, restul depre noi poporul DAC se mai poate afla si din cercetarile facute si argumentate!!!

Aurica Iorga
Aurica Iorga
 • Vincze Zoltán

Iar pentru Domnul Zoltan Vincze, am alt raspuns. Ca fapt divers romanii, asa cum ai cunoastem noi sunt de fapt etruscii. Neam dacic crescator de capre, care era stabilit la sud. Ca fapt divers dacii din aveau senatori la curtea Romei si intretineau relatii bune cu Lumea Civilizata a Romei. Plateau pentru un om in Senat. Deci va rog nu mai aberati cu limba daca+limba romana= limba româna. Este de fapt una si aceeasi limba. Are cineva impresia ca dupa asa zisa cucerire romana, care apropo s-a...

Iar pentru Domnul Zoltan Vincze, am alt raspuns. Ca fapt divers romanii, asa cum ai cunoastem noi sunt de fapt etruscii. Neam dacic crescator de capre, care era stabilit la sud. Ca fapt divers dacii din aveau senatori la curtea Romei si intretineau relatii bune cu Lumea Civilizata a Romei. Plateau pentru un om in Senat. Deci va rog nu mai aberati cu limba daca+limba romana= limba româna. Este de fapt una si aceeasi limba. Are cineva impresia ca dupa asa zisa cucerire romana, care apropo s-a desfasurat pe 14% din teritoriul Daciei, restul de daci adica cam 86% si+au lasat treaba si s-au grabit sa invete rapid limba romana. BAI NENE PRINDETI FLUTURI.

Aurica Iorga
Aurica Iorga
 • Vincze Zoltán

Alt aspect al problemei mai este si urmatorul fapt: nu poti spune ca s-au combinat doua limbi vorbite prin faptul ca populatia daca a fost silita mai mult sau mai putin sa se combine cu romanii lasati aici sa ai controleze. Asta inseamna ca suntem urmasii unui popor de curve siluite de cotropitorii romani. BAI TATA IAR PRINDETI FLUTURI. UNDE DREAK SUNT BARBATII?

Vincze Zoltán
Vincze Zoltán
 • Vincze Zoltán

Imi pare rau, Doamna Aurica Iorga, dar faptul, ca purtati acelasi nume cu istoricul Nicolae Iorga, nu inseamna, ca randurile Dumneavoastra sunt conform istoriei.

Mihaela Gheorghiu
Mihaela Gheorghiu
 • Vincze Zoltán

de fapt....limba latina NU S-A VORBIT NICIODATA de catre populatia AUTOHTONA,ci numai de armata romana in perioada cand a cotropit partial Dacia.limba actuala e alcatuita PREPONDERENT din cuvinte de ORIGINE DACA,la care de-a lungul timpului s-au adaugat foarte putine cuvinte latine,slave,turcesti,unguresti(ca sa nu zic limba hunilor),frantuzesti.Dar limba romana actuala are la baza cuvinte derivate din limba DACA!

Doina Curelaru
Doina Curelaru
 • Vincze Zoltán

Trebuie sa ne disociem o data pentru totdeauna de cea ce fac pentru imaginea noastra poporul asta care ne-a invadat si ne-au capusat pana si numele ! (rromi)Nu inteleg de ce se simt ungurii jigniti si sar in sus sa ne contrazica....unde este castigul lor...sau poate nu le convine sa ne emancipam...sa ne regasim ?!

Ungur Viorel
Ungur Viorel
 • Vincze Zoltán

multe tari si,au schimbat numele;dar Rominii nu pot ? ca noi sintem mai rau ca africanii,si ca asiaticii.mai bine o vindem si gata .

Asociatia CheGuevara Romania

Da, si noi sustinem ca in tara noastra trebuie sa se produca UN NOU INCEPUT iar acesta trebuie sa inceapa see you schimbarea denumirii tarii in DACIA. Oricat de mult s-a schimbat populatia din punct de vedere al culturii sau limbii, spiritul DAC a ramas si el trebuie sa cuprinda pe toti cei care au decis sa traiasca pe acest teritoriu, al Daciei lui Burebista si Decebal.

Florin Gusa
Florin Gusa
 • Asociatia CheGuevara Romania

SINTETI TARE CRETINI BAI FRATILOR DACA INGHITITI FILMUL ALA CRETIN DACII! PORTUGALIA CU O POPULATIE MICA A IMPUS LIMBA PORTUGHEZA UNEI POPULATII SI TERITORIU IMENS! ASA S_A INTIMPLAT SI CU LATINA!CRETINEI DACISTI!

Alexandru Bogdan
Alexandru Bogdan
 • Asociatia CheGuevara Romania

Baiete ori esti dus ,ori nu sti ce vrei daca nu-ti place ideea noastra navigheaza pe alte site-uri si lasa-ne si nu veni cu invective si injurii aici ca nu-i frumos si nici educativ asa nu castigi nimic decat antipatie .

Florin Gusa
Florin Gusa
 • Asociatia CheGuevara Romania

Scuze pt invective si inurii dar nu ar fi rau sa ginditi si cu propriu cap fara sa mai luati niste idei preformate! in spatiu european nimeni nu poate spune ca stie ca genetic are o ascendenta oarecare pura! Romanii de azi e un melanj de popoare migratoare, sau turcii crezi ca ei genetic mai sint urmasii lui Osman? La citi copii facuti ieniceri din toate colturile imperiului au adunat cite fete pt haremuri au luatt tot din toate colturile imperiuluisi exemplele pot continua. Dar teoria...

Scuze pt invective si inurii dar nu ar fi rau sa ginditi si cu propriu cap fara sa mai luati niste idei preformate! in spatiu european nimeni nu poate spune ca stie ca genetic are o ascendenta oarecare pura! Romanii de azi e un melanj de popoare migratoare, sau turcii crezi ca ei genetic mai sint urmasii lui Osman? La citi copii facuti ieniceri din toate colturile imperiului au adunat cite fete pt haremuri au luatt tot din toate colturile imperiuluisi exemplele pot continua. Dar teoria enuntata de voi e fascista si cred ca daca CHE GUEVARA ar fi trait v-ar fi repudiat! Sau daca voi ati fi trait in Cuba in anii revolutiei si veneati cu teoriile astea practic rasiste foarte posibil sa fi sfirsit in La Cabana cu un glont in cap! Vezi ca pot fi si decent in argumentatie!

Alexandru Bogdan
Alexandru Bogdan
 • Asociatia CheGuevara Romania

In primul rand nu suntem rasisti !In al doilea rand eu nu m-am referit la alegere genetic ci geografic pentru ca sarmisegetuza se afla pe acest teritoriu .si ce e rau ca in trecut sau produs asimilari de populatii de etie dacica vom fi mai multi si poate ca vom fi vazuti altfel !Nu ti se pare corect?deci geografic ca pana acum nu a luat nimeni Carpatii

Florin Gusa
Florin Gusa
 • Asociatia CheGuevara Romania

Ma rog fie ca voi poate ca nu sinteti fascisti,dar practic politic e o imposibilitate sa fie skimbat numele,sintem cunoscuti de toata lumea ca ROMANIA iar cei care au o minima cultura stiu ca aici a fost tinutul geto-dacilor! Trebuie in actiunea politica un pic de realism!

Alexandru Bogdan
Alexandru Bogdan
 • Asociatia CheGuevara Romania

Si multe dovezi istorice! spre exemplu restituirea artefactelor istorice precum toate statuile dacice ce zac imprastiate prin toata Europa si chiar la Vatican si dupa aia stabilite adevarurile istorice !etc etc ,E foarte mult de lucru iar politicul nu cred ca are ce cauta decat sa dea acceptul in fatza realitatii istorice si sa nu o mai conteste

Florin Gusa
Florin Gusa
 • Asociatia CheGuevara Romania

kiar esti naiv scz,egiptenii se kinuie de zeci de ani sa li se restitue artefactele din torino,din british museum ,grecii la fel sa li se dea basorelifurile de pe partenon! PE CE PUN PUTERIIILE COLONIALE( SI AICI INCLUD SI VATICANUL)MINA SA ITI EI ADIO, NU LE MAI VEZI INAPOI NICIODATA!

Alexandru Bogdan
Alexandru Bogdan
 • Asociatia CheGuevara Romania

Atata timp cat sunt recunoscute ca fiind dacice nu ma deranjeaza ca stau la ei poate sunt mai bine pastrate dar sa fie certificate de ei asta ma intereseaza ,pe urma o sa-i intreb cum au ajuns in posesia lor

Florin Gusa
Florin Gusa
 • Asociatia CheGuevara Romania

HA HA:)) PAI NORMAL CA SINT STATUI ALE DACILOR DA-O IN PLM(IAR VB URIT) NUMAI UN IDIOT NU SI-AR DA SEAMA CA ACEIA SINT SOLDATI DIN TRUPELE AUXILIARE ALE ARMATEI IMPERIALE RECRUTATI DIN POPULATIA DACA! IAR DE IDIOTI CE ITI PASA,KIAR DE AR PRIMI CERTIFICATE, PE IDIOTI NU-I INTERESEAZA DECIT CE MANINCA,CE BEA SI CE FUT! a FOST SI DOCUMENTAR PE HISTTORY BARBARI LUI ????? IN CARE SE SPUNE ASTA. AU FOST EXTERMINATI BARBATII DIN ARISTOCRATIE(TARABOSTES) NU DIN POPULATIA LIBERA(COMATI)DECI IN MEDIUL...

HA HA:)) PAI NORMAL CA SINT STATUI ALE DACILOR DA-O IN PLM(IAR VB URIT) NUMAI UN IDIOT NU SI-AR DA SEAMA CA ACEIA SINT SOLDATI DIN TRUPELE AUXILIARE ALE ARMATEI IMPERIALE RECRUTATI DIN POPULATIA DACA! IAR DE IDIOTI CE ITI PASA,KIAR DE AR PRIMI CERTIFICATE, PE IDIOTI NU-I INTERESEAZA DECIT CE MANINCA,CE BEA SI CE FUT! a FOST SI DOCUMENTAR PE HISTTORY BARBARI LUI ????? IN CARE SE SPUNE ASTA. AU FOST EXTERMINATI BARBATII DIN ARISTOCRATIE(TARABOSTES) NU DIN POPULATIA LIBERA(COMATI)DECI IN MEDIUL STIINTIFIC SE STIE! MAI PUTIN IN CEL POLITIC SI AL PROFANILOR NU!

Alexandru Bogdan
Alexandru Bogdan
 • Asociatia CheGuevara Romania

Vezi tu cum afirmi tu acum aici asa vor afirma cat mai multi si se va crea acel curent dacic care cred ca va fi foarte greu de ascuns de cativa inbuibati politici

Florin Voinea
Florin Voinea

SUNT UN DAC DIN TARA HATEGULUI CARE MOMENTAN TRAIESC IN ITALIA IN FLORENTA.INTENTIONEZ SA MERG LA ROMA CU BUSTUL REGELUI MEU DECEBAL SCLUPTAT SI IN NUMELE LUI SA CER TONELE DE AUR SI ARGINT FURATE DIN DACIA DE CATRE ACEST POPOR NECIVILIZAT PENTRU CA DUPA CUM BINE STITI NOI I-AM EDUCAT PE ROMANI NU EI PE NOI...DACII PURTAU ITARI NU FUSTE CA EI.O SA FAC SI O PLANGERE LA UN TRIBUNAL IN CARE O SA DAU STATUL ITALIAN IN JUDECATA PENTR PREJUDICIILE ADUSE DACIEI SI O SA O SEMNEZ CA FIU SI URMAS DE...

SUNT UN DAC DIN TARA HATEGULUI CARE MOMENTAN TRAIESC IN ITALIA IN FLORENTA.INTENTIONEZ SA MERG LA ROMA CU BUSTUL REGELUI MEU DECEBAL SCLUPTAT SI IN NUMELE LUI SA CER TONELE DE AUR SI ARGINT FURATE DIN DACIA DE CATRE ACEST POPOR NECIVILIZAT PENTRU CA DUPA CUM BINE STITI NOI I-AM EDUCAT PE ROMANI NU EI PE NOI...DACII PURTAU ITARI NU FUSTE CA EI.O SA FAC SI O PLANGERE LA UN TRIBUNAL IN CARE O SA DAU STATUL ITALIAN IN JUDECATA PENTR PREJUDICIILE ADUSE DACIEI SI O SA O SEMNEZ CA FIU SI URMAS DE DREPT AL MARELUI CONDUCATOR DECEBAL.O SA FAC TOATE ASTEA CAND IMI VA FI GATA BUSTUL REALIZAT DE CEL MAI MARE MESTER POPULAR SI PASTRATOR AL VECHILOR OBICEIURI SI TRADITII DACICE TUTORELE MUZEULUI TARII HATEGULUI DOMNUL GRECU SIMU.

Andrei Alina Maria
Andrei Alina Maria
 • Florin Voinea

nu esti normal!!!!!dar ne place de tine asa cum esti!!!!

Andrei Alina Maria
Andrei Alina Maria
 • Florin Voinea

\

Florin Voinea
Florin Voinea
 • Florin Voinea

Andrei Alina Maria da pai ce sa fac si eu in timpu liber...si asa sunt dement

Florin Voinea
Florin Voinea
 • Florin Voinea

Alexandru Octavian Ioan Scorobete ...am fost la stiri in 2005 .am avut si avion si comisar personal si ma legat si de maini si de picioare...oricum ma duc sa le cer la muistii aia auru.sa vezi cand iam zis la Rosario cand am tecut pe la SARMI ca deacolo au loat romanii 146 de tone de aur..zice catre mine:SI CE VREI SA TIL DAU EU INAPOI ???:))

Kosta Rebis
Kosta Rebis
 • Florin Voinea

e adevarat si ma bucur ca a luat cineva o initiativa,ca eu de multe ori am postat aceasta opinie,dar multi stiu,putini cunosc adevarul ca numele de Romania ne-a fost impus din exterior,doar pt.aconsimti un "act de casatorie" intre noi ansine,care,de fapt am fost mereu uniti si am vorbit aceeasi limba,dar cum cineva a decis in numele poporului,fara a antreba poporul,ca in zilele noastre...a iesit ce a iesit.Einstein a avut dreptate cand a spus;"atata timp cat urmezi gloata,vei fi mereu in...

e adevarat si ma bucur ca a luat cineva o initiativa,ca eu de multe ori am postat aceasta opinie,dar multi stiu,putini cunosc adevarul ca numele de Romania ne-a fost impus din exterior,doar pt.aconsimti un "act de casatorie" intre noi ansine,care,de fapt am fost mereu uniti si am vorbit aceeasi limba,dar cum cineva a decis in numele poporului,fara a antreba poporul,ca in zilele noastre...a iesit ce a iesit.Einstein a avut dreptate cand a spus;"atata timp cat urmezi gloata,vei fi mereu in urma!Mergi de unul singur si vei ajunge in fata!".Ceausescu asta a vrut,dar celorlalte state le-a fost frica sa nu devenim stat independent,bancar pt.tarile bogate din est,caci am fi devenit o altra Elvetie,asa ca au pus cativa agenti secreti a instigare,si cum mortul de foame,nu gandeste,a fost usor sa destabilizeze un stat

Berdar Mihai
Berdar Mihai
 • Florin Voinea

foarte ADEVARAT

Silvio Sarmisegetuza
Silvio Sarmisegetuza

Reactia in lant a fost deja pusa in miscare , acum e doar o chestiune de timp.

Alexandru Bogdan
Alexandru Bogdan
 • Silvio Sarmisegetuza

Da frate avem un an de zile sa le strangem dupa aia de abia demaram real!Sper sa reusim!Zalmoxes fie cu noi !

Alexandru Bogdan
Alexandru Bogdan
 • Silvio Sarmisegetuza

sa mai prelungi cu inca un an deci avem doi ani sa strangem semnaturi

Marius Mirciu
Marius Mirciu
 • Silvio Sarmisegetuza

esti un handicapat cu tupeu nene ! dumnezeu fie cu mine ...ca sunt crestin ....cu tine fie zamolxes ........

Alexandru Bogdan
Alexandru Bogdan
 • Silvio Sarmisegetuza

Mai crestine eu nu te-am facut cum estisi spui pui de cuc ,dar cred ca nu are rost sa piezi timpul pe aici daca nu ai inteles si nu simti nimic pentru aceasta cauza ,iti recomand totusi sa mai studiezi istorie!

John Holospin
John Holospin
 • Silvio Sarmisegetuza

Nu este numai schimbarea in numele original al tarii noastre, dar este mai mult decit atit, este de a sta in picioare in fata inamicilor si tradatorilor interiori si esteriori.

Marius Mirciu
Marius Mirciu
 • Silvio Sarmisegetuza

lipsa de ocupatie , ce sa fac si eu , salutal pe zamolxes din partea mea, dau o bere ! si imi place istoria , dar a romaniei de la origini...naah ..e cu dus intors! spor la treaba daca intradevar ai ceva in cap cu aceasta petitie , succes din partea mea , sunt indiferent , inclinat putin impotriva petitiei voastre :) un singur lucru mi sa parut interesant si de lauda la daci ,erau pasnici , le placeau sa cultive terenurile fertile existente si crescutul animalelox( in special oi ),...

lipsa de ocupatie , ce sa fac si eu , salutal pe zamolxes din partea mea, dau o bere ! si imi place istoria , dar a romaniei de la origini...naah ..e cu dus intors! spor la treaba daca intradevar ai ceva in cap cu aceasta petitie , succes din partea mea , sunt indiferent , inclinat putin impotriva petitiei voastre :) un singur lucru mi sa parut interesant si de lauda la daci ,erau pasnici , le placeau sa cultive terenurile fertile existente si crescutul animalelox( in special oi ), asta pana cand a urmat asimilarea ( dupa ce au fost cuceriti , procesul de latinizare a avut loc, in timp ) lor de catre romani , romanii casatorinduse cu femeile din dacia , dar din cate stiu o buna parte, au fugit, dacii liberi ! stima lor! dar totusi e istorie .....nu mai exista daci , doar urmasi ai lor , romani ! noroc , numai bine tuturor scuze de deranj pentru datile anterioare, observ cai importanta pentru voi , un singur lucru am de spus , un ultim lucru si promit sa nu ma mai intorc pe aceasta pagina , daca o tii langa cu dacii ...si bla bla ...nu esti patriot , patriot din punctul meu de pedere presupune altceva, dragostea pentru tara , actuala , nu din ce a fost creata , bine ca nui nimic gresit in a studia si in a placea modul de formare, al comenta si altele , doar ca a fi patriot presupune a o iubi asa cum e , nu so critici sau sa incerci so schimbi dar in fine , aveti dreptul de a propune si daca aveti destui sustinatori , foarte bine . Numai bine!

Kali Kuan Elena-Lacramioara
Kali Kuan Elena-Lacramioara
 • Silvio Sarmisegetuza

Marius Mirciu stimabile nu ne-au cucerit.Tu esti un cucerit .De prostiile americane sialte alea.

Daniel Bako
Daniel Bako
 • Silvio Sarmisegetuza

Este tocmai acesta limbajul care demonstreaza nivelul intelectual la care a putut sa ajunga o persoana de-a lungul vietii sale,domnule Marius Mirciu.De ce trebuie neaparat sa jigniti o persoana daca nici macar n-o cunoasteti?Este adevarat ca facebook este un teren virtual,ideal pentru cine nu are curajul sa spuna lucrurilor pe nume in fata(pentru lasi).Domnule Marius si eu sunt crestin,cred in Dumnezeu,insa nu cred in reprezentantii bisericii pentru ca ei demult numai dau un bun exemplu...

Este tocmai acesta limbajul care demonstreaza nivelul intelectual la care a putut sa ajunga o persoana de-a lungul vietii sale,domnule Marius Mirciu.De ce trebuie neaparat sa jigniti o persoana daca nici macar n-o cunoasteti?Este adevarat ca facebook este un teren virtual,ideal pentru cine nu are curajul sa spuna lucrurilor pe nume in fata(pentru lasi).Domnule Marius si eu sunt crestin,cred in Dumnezeu,insa nu cred in reprezentantii bisericii pentru ca ei demult numai dau un bun exemplu noua muritorilor de rand,fiind ei insusi(mare parte din ei) care alearga dupa avutie si dupa bunastare mai ceva decat cei nascuti sa faca acest lucru.Dumnezeu cu siguranta ca n-a vrut ca lumea si mai ales biserica sa, sa apuce o astfel de strada.Apoi daca cunoasteti putina istorie a religiei,pana sa se impuna poporul israelului ca popor ales,toata omenirea era politeista,iar Dumnezeu avea foarte multe nume:ZEUS(romani&greci),ODIN(popoarele scandinave),RA(egipteni)ZAMOLXES(tracii,geto-dacii,getii),BUDHA(China,India) si lista de nume atribuite celui care ne-a creat pe toti ar putea continua la nesfarsit.Apoi crestinismul si mai tarziu musulmanii sunt religiile cele mai tinere aparute dupa sacrificiul lui ISUS CHRISTOS;FIUL TATALUI NOSTRU care s-a sacrificat pe cruce spaland cu sangele sau pacatele noastre.Ori cei care l-au pus pe cruce au fost impreuna cu romanii chiar iudeii care spuneau si mai spun si astazi ca mesia trebuie inca sa revina.Acei romani de atunci erau inca politeisti,credeau inca in ZEUS si in zei,credinta care pana la crestinism adurat pentru milenii.Noi suntem prea mici sa hotaram cine are dreptate si cine nu.Singura entitate care are aceasta putere este DUMNEEU;ALAH;BUDHA;sau ZEUS;ODIN;ZAMOLXE sau Ra dupa vechile denumiri ale aceleiasi entitati daca nu cumva erau in echipa cand au creat viata pe pamant.........Mai reflecta putin,si ar fi cazul sa-i ceri scuze domnului Burebista Segetuza.

"Politeism este un termen care provine din limba greacă (πολυθεός , format din πολύς "mulți" și θεός "zeu") însemnând "mulți zei" sau "mulți dumnezei". Sunt considerate politeiste acele religii care nu sunt monoteiste.
Termenul "politeism" s-a născut în lumea iudeo-creștina, fiind folosit pentru prima oara de Filon din Alexandria, pentru a descrie religia grecilor în comparație cu cea iudeo-creștină. O dată cu raspândirea creștinismului în bazinul mediteranean și în Europa, non-creștinii și non-iudeii erau incluși în termenul "neamuri", termen folosit la început de către iudei pentru a-i desemna pe non-iudei. Jean Bodin relansează în anul 1580 folosirea termenului.
Unii politeiști susțin că zeii sau dumnezeii sunt ființe distincte și separate, dar se poate crede într-un principiu unficator, aici fiind inclus acel principiu "unul" al platoniștilor. Alți politeiști consideră multitudinea divinităților lor ca fiind o reprezentare a unei mai mari unități divine; nu un dumnezeu personal, ca in religiile monoteiste, ci o realitate pluralistă a divinului.
Religiile politeiste nu își pun problema originii lumii și a creației; lumea, în cea mai mare parte a ei, este eternă, avandu-și, probabil, originea într-un haos primordial, prin intervenția mai mult sau mai puțin evidentă a zeilor ea ajungând să arate așa cum este astăzi.
Între religiile politeiste de astăzi este inclus șintoismul, dar și unele religii neopăgâne și afroamericane. Budismul și hinduismul sunt politeiste în măsura în care practicanții lor apelează la sisteme filozofico-teologice care să îndreptățească această includere. Catolicismul și ortodoxia sunt considerate de unii din afara lor ca fiind cel puțin apropriate de politeism, datorită doctrinei trinitariene și a cultului sfinților."................citat din Wikipedia.

Tirca Emil
Tirca Emil
 • Silvio Sarmisegetuza

crestin ca crestin ,da' ce-oi fi atat de limitat,greu de inchipuit....? si tocmai tu califici pe altcineva drept "handicapat"....cred ca trebuie sa-ti multumesc: de acum o sa-mi verific de zece ori impresia despre cineva inainte de a-i adresa vreun epitet

Tanase Radu
Tanase Radu

Si eu m-am declarat DAC! Sunt din Fagaras si traiesc in prezent in Oradea. Mai multi prieteni mi-au spus ca si ei s-au declarat daci. Am aflat recent ca Romania inseamna: noua Roma, Roma Noua, Roma new (niu). Nu sunt de acord sa mai pastram aceasta denumire data de unii care au cucerit doar o insignifianta parte din Dacia Mare. Imi vreau DACIA, ca tara, inapoi!

Karl Gopfrich
Karl Gopfrich
 • Tanase Radu

Eu nu ma declar DAC ci ma declar ROMAN DIESEL sau mai bine SAVIEM,haideti fiti seriosi.

Iliescu Dan
Iliescu Dan
 • Tanase Radu

DUPA NUME POTI SA TE DECLARI CHIAR MERCEDES SAU POATE CHIAR Volkswagen

Tanase Radu
Tanase Radu
 • Tanase Radu

Bine ca esti tu destept! :-)

Ungur Viorel
Ungur Viorel
 • Tanase Radu

nu meriti replica .mai bine tacea,i

Vilcan Valentin
Vilcan Valentin

Sunteti defecti rau de tot...etnie dac - ce e aia? Dupa sfecla voastra, pot sa ma declar de ex. carp? Sau ostrogot? Sau Ford, Opel, Mercedes? Bateti campii....

Morariu Cornel
Morariu Cornel
 • Vilcan Valentin

Asa Vali:) te sustin si eu!

Morariu Cornel
Morariu Cornel
 • Vilcan Valentin

cotcodac:)

Kali Kuan Elena-Lacramioara
Kali Kuan Elena-Lacramioara
 • Vilcan Valentin

Valcan Valentin,poti sa te declari si sfecla!Daca sfecla ai in cap! Dacia ,a fost patria muma a lumii !Si mai invata istorie inainte de a varsa prostii!

Morariu Cornel
Morariu Cornel
 • Vilcan Valentin

Fiecare are dreptul sa-si dea cu parerea d-na sau d-ra...replica cu sfecla adresata lui Vali Vilcan,hm...nu trebuie sa ajungem pana acolo sa ne jignim unii pe altii,scuze ca am intrat neinvitat in discutie,dar mi-a aparut pe wall,zile senine!!!

Vilcan Valentin
Vilcan Valentin
 • Vilcan Valentin

Dacia a fost un stat, de acord cu asta, dar nicidecum patria muma a lumii...lasa-ne cu povestile cu leaganul civilizatiei, italienii se trag din noi, si americanii sa ne pupe talpile, ca fara noi nu existau...iar sfecla e clar ca tu cel putin poti sa te declari, daca sustii ca poti...:))...mai invata tu ceva istorie inainte de a debita ineptii...

Fodor Dana
Fodor Dana

Cred că schimbarea numelui România în numele său adevărat de Dacia s-ar putea face mult mai repede şi-ar fi acceptat mult mai uşor de către toată populaţia ţării dacă Armata Română ar hotărâ în mod oficial să folosească imaginea Stindardului Geto-Dac , capul de lup see you trup de şarpe , ca însemnul său reprezentativ de luptă în toate unităţile sale militare.Imaginea Stindardului aplicată pe toate uniformele armatei.Pe toate blindatele , tancurile , transportoarele de trupe , avioanele ,...

Cred că schimbarea numelui România în numele său adevărat de Dacia s-ar putea face mult mai repede şi-ar fi acceptat mult mai uşor de către toată populaţia ţării dacă Armata Română ar hotărâ în mod oficial să folosească imaginea Stindardului Geto-Dac , capul de lup see you trup de şarpe , ca însemnul său reprezentativ de luptă în toate unităţile sale militare.Imaginea Stindardului aplicată pe toate uniformele armatei.Pe toate blindatele , tancurile , transportoarele de trupe , avioanele , elicopterele , ca semn distinctiv de armă ar deştepta nu numai în români sentimente profunde de respect şi admiraţie ci şi-n toate armatele Lumii see you care în prezent Armata Română operaţionează în teatrele de război şi de menţinere a păcii.Cred că primul pas trebuie să-l facă Armata Română.Stindardul trebuie însă desenat la mare artă.Nu ca cele care sunt prezentate astăzi fără puterea de a atrage privirea şi-a declanşa emoţia interioară de mărire şi de vitejie.Acel om care va reuşi să-i redea prin desen Stindardului măreţia eu cred că s-a născut deja.Toate aceste acţiuni pe care noi le facem acum duc spre el.Renaşterea Geto-Daciei a început deja şi e teribilă.Cei ce conduc Lumea stiu asta.

Viorica But
Viorica But
 • Fodor Dana

Draga mea, tu chiar realizezi ce spui sau doar asa....zici si tu?

Fodor Dana
Fodor Dana
 • Fodor Dana

Cu respect vă spun că ,eu cred cu tărie în Renaşterea străvechii Geto-Dacii.Sunt un eu.Mă numesc Fodor Ioan Daniel ,autorul cărţii Biruitorii Morţii.Până la Renaşterea Geto-Daciei multe detalii trebuiesc însă puse la punct.Dovezile de care unii au însă atâta nevoie nu le veţi găsi.Nu că ele nu ar fi existat în antichitate ci pentru că ele au fost distruse.Există în această Lume în care trăim o Istorie paralelă cu Istoria oficială scrisă de Învingători.E Istoria Ascunsă sau dacă vreţi e...

Cu respect vă spun că ,eu cred cu tărie în Renaşterea străvechii Geto-Dacii.Sunt un eu.Mă numesc Fodor Ioan Daniel ,autorul cărţii Biruitorii Morţii.Până la Renaşterea Geto-Daciei multe detalii trebuiesc însă puse la punct.Dovezile de care unii au însă atâta nevoie nu le veţi găsi.Nu că ele nu ar fi existat în antichitate ci pentru că ele au fost distruse.Există în această Lume în care trăim o Istorie paralelă cu Istoria oficială scrisă de Învingători.E Istoria Ascunsă sau dacă vreţi e Istoria Secretă cunoscută de aceşti Învingători ce azi au ajuns să conducă Omenirea.Pământul ce în prezent îşi are hotarele pe cuprinsul României are cel mai puternic centru energetic al Terrei.Aici s-a născut Învierea oamenilor.Atât cea Trupească cât şi cea Sufletească...Căci aşa cum omul zilelor noastre nu-şi aruncă televizorul la gunoi după ce-l stinge o singură dată ci-l reporneşte de la buton.Tot aşa a construit Dumnezeu şi trupurile noastre,ca ele să nu fie aruncate după moarte ci repornite dinou.Principiul Fundamental valabil al Conservării Energiei ne spune azi că prin decesul fiecăruia dintre noi se face o colosală risipă de resurse ,timp şi energie contrar oricărei logici...acestea sunt cunoştinţe vechi.Unii le vor spune Mistice fără fundament real în lipsa dovezilor distruse sau ascunse.Noi Omenirea însă suntem cu mult mai misterioasă în alcătuire şi în apariţia pe Pământ decât se încearcă azi a se simplifica totul.Iar pământul nostru străbun e pământul primilor sosiţi pe Terra.Mulţi nu pot accepta acest fapt.

Costi Alexandru
Costi Alexandru
 • Fodor Dana

Ideea cu portul de către unităţile Armatei Române a lupului dac mi se pare genială! Nu trebuie nici o mare durere de cap, nici legi, nici nimic! De exemplu, în WW2 corpuri de aviaţie americană din Pacific purtau simboluri ale lor, simboluri cărora, prin faptele de vitejie şi jertfele de o rară asemănare, le-au dat valoare de blazon, de stemă, de drapel. Căutaţi date despre Tigrii sau Rechinii din Pacific şi veţi vedea.
Nimeni nu opreşte Armata Română să îşi deseneze pe tancuri sau pe mâneca...

Ideea cu portul de către unităţile Armatei Române a lupului dac mi se pare genială! Nu trebuie nici o mare durere de cap, nici legi, nici nimic! De exemplu, în WW2 corpuri de aviaţie americană din Pacific purtau simboluri ale lor, simboluri cărora, prin faptele de vitejie şi jertfele de o rară asemănare, le-au dat valoare de blazon, de stemă, de drapel. Căutaţi date despre Tigrii sau Rechinii din Pacific şi veţi vedea.
Nimeni nu opreşte Armata Română să îşi deseneze pe tancuri sau pe mâneca ostaşului steagul dac.
Am fost militar de la 14 ani şi ştiu că atât pe mine cât şi pe camarazii mei simbolurile istorice ne umpleau ochii de usturimea lacrimilor şi emoţiilor din care se naşte virtutea şi fapta de bărbat, de erou...

Fodor Dana
Fodor Dana
 • Fodor Dana

Respect în faţa dumneavoastră şi-a tuturor soldaţilor din Armata Română.Stimă şi Respect !

Daniel Bako
Daniel Bako
 • Fodor Dana

Domnule Alexandru,urmaresc de ceva timp comentariile dumneavoastra si pot afirma cu siguranta ca avem aceleasi idei ca si cum gandim cu aceasi minte,doar ca nu ne cunoastem si (probabil )suntem fizic departe unul de celalat.Oricum,sunteti genial si-mi cade la suflet logica dumneavoastra,mai ales ca vine din partea unei persoane care dupa ceea ce am inteles din acest coment,face cariera cu meseria de militar.Problema zilelor noastre,a poporului nostru,este ca lipsesc oameni ca noi,sau mai...

Domnule Alexandru,urmaresc de ceva timp comentariile dumneavoastra si pot afirma cu siguranta ca avem aceleasi idei ca si cum gandim cu aceasi minte,doar ca nu ne cunoastem si (probabil )suntem fizic departe unul de celalat.Oricum,sunteti genial si-mi cade la suflet logica dumneavoastra,mai ales ca vine din partea unei persoane care dupa ceea ce am inteles din acest coment,face cariera cu meseria de militar.Problema zilelor noastre,a poporului nostru,este ca lipsesc oameni ca noi,sau mai bine zis,facem parte dintro specie rara.Este de ajuns sa vedem numarul de semnaturi stranse de aceasta cauza.Mai sunt zile,ce-i drept,dar pana la 150000 de semnaturi,mai avem de tras.Sa speramcu totii in bine si ca intr-o buna zi vom ridica de ziua Daciei,capul de lup cu trup de sarpe,stindardul de lupta al dacilor.

Adrian Cherechesu
Adrian Cherechesu

Am semnat hotarat petitia, desi nu numele ci constiinta de sine a natiunii o avem de schimbat. Asta se intampla numai cand fiecare individ ce simte fiorul dacic accepta si sustine schimbarea. Pentru cei curiosi de ce am semnat, va invit sa vizitati www.adevaruldespredaci.ro, unde puteti viziona doua materiale filmate ce se numesc "Dacii - Adevaruri Tulburatoare" si "Dacii - Noi Dezvaluiri". Poate ca, vizionand cele doua materiale, nu veti ajunge sa credeti in aceasta cauza, dar sunt sigur ca veti incepe sa intelegeti de ce unii cred.

Ionut Arustei-Stainoiu
Ionut Arustei-Stainoiu

multi pe aici care se lauda ca sunt daci au pielea creola :)).

Kali Kuan Elena-Lacramioara
Kali Kuan Elena-Lacramioara
 • Ionut Arustei-Stainoiu

Ionut Arustei-Stanoiu CHIAR ASTA CREZI?? OARE CREZI CA ARE IMPORTANTA PILELEA SAU SUFLETUL? EU NU SUNT CREOLA DE FAPT TIGANCA CUM AI VRUT SA SPUI DAR NU TIN CONT DE ASTA CI DE CARACTERUL OMULUI! SUNT OAMENI VENITI DIN TOATE COLTURILE LUMII ,CARE NU S-AU NASCUT AICI DAR CARE SIMT CA ASTA ESTE PAMANTUL LOR.STII DE CE PENTRU CA-N CODUL LOR GENETIC ESTE SANGE DE DAC !!!

Ionut Arustei-Stainoiu
Ionut Arustei-Stainoiu
 • Ionut Arustei-Stainoiu

,, Îţi scriu pentru că sper ca măcar acum,să îţi aminteşti cine ai fost,cine eşti şi poate aşa vezi încotro te îndrepţi!Eşti singurul popor european care trăieşte încă acolo unde s-a născut ,, din cate vezi e vorba despre cei ce s-au nascut aici .tiganii sunt aceia care au venit aici si simt ca acesta este pamantul lor . . asta e o prostia cu schimbarea denumirii tarii in Dacia , oricum nu va fi aprobata niciodata . problema cu tiganii nu se rezolva asa se rezolva sa ii trimitem la scoala sa fie educati .

See more comments…