Brigade logo
Causes is now part of Brigade – the world's first network for voters.
Join Brigade to take action on issues and elections that matter to you.
Take me to Brigade
Vali Petraru
Vali Petraru

Pana si ei isi spun "tigani"! Ii respect pe toti cei.
care se comporta si traiesc civilizat, indiferent de etnie, rasa, nationalitate, culoare, etc.

Dan Stupar
Dan Stupar

Oricum, nu cred ca se va reveni la denumirea de gipsy sau tigan, deja in presa din alte tari apare "romani", confuzia e deja creata.
Va amintiti cand juca nationala de fotbal a Romaniei in Franta, chiar si in Cehia, se striga in tribune tzigani, tzigani...

Pavelescu Mioara
Pavelescu Mioara

Tigan suna adevarat.

Silviu Negulescu
Silviu Negulescu

este o chestie politica, dar un om care este tigan si il respect, DL VOICU pentru ca a recunoscut ca este tigan , nu ca altii, a spus intr-o emisiune ca este normal sa fie numiti tigani, caci asa sunt numiti de sute de ani, deci tigani sa le ramana numele.daca suna bine ca la americani (afroamericani) puteam sa le spunem si noi(romanotigani) dar suna orobil, deci tigani.

Claudia Vilan
Claudia Vilan

Pentru că am exagerat cu toleranta. E pur si simplu o bataie de jos la adresa poporului roman sa fie confundat cu rromii !!!!

Petre Dezgropatul
Petre Dezgropatul

ASA ESTE,ESTE IMPERIUS NECESAR SCHIMBAREA DENUMIRII DE ROM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lucia Bezdedeanu
Lucia Bezdedeanu

Romania e tara noastra si trebui sa fim uniti si sa schimbam situatia si marea confuzie care se face intre roman si rom.pt.ca poporul nostru sa fie apreciat .!

Puiu Condrea
Puiu Condrea

Pana si ei isi spun "tigani"! Ii respect pe toti cei.
care se comporta si traiesc civilizat, indiferent de etnie, rasa, nationalitate, culoare, etc. Cei din aceasta etnie care se simt lezati de acest apelativ, se pare ca au o problema......
Asa ca, haideti sa revenim la normalitate!

Argenna Argenan
Argenna Argenan

Exista mai multe petitii online referitor la acest subiect si anume : 1.Schimbarea denumirii tiganilor din ROM/ROMA/ROMANI in TIGANI sau DOMI/DOM (din 25/06/2008 - 1834 semnaturi - http://www.petitieonline.ro/petitie/schimbarea_denumirii_tiganilor_din_rom_roma_romani_in_tigani_sau_domi_dom-p35790052.html si 2. Schimbarea denumirii tiganilor din Rom/Roma/Romani/Romanies in Tigani sau in etnonimul lor original care este Dom si nu Rom (77090 semnaturi). -http://www.petitiononline.com/qd3xx666/pe...

Exista mai multe petitii online referitor la acest subiect si anume : 1.Schimbarea denumirii tiganilor din ROM/ROMA/ROMANI in TIGANI sau DOMI/DOM (din 25/06/2008 - 1834 semnaturi - http://www.petitieonline.ro/petitie/schimbarea_denumirii_tiganilor_din_rom_roma_romani_in_tigani_sau_domi_dom-p35790052.html si 2. Schimbarea denumirii tiganilor din Rom/Roma/Romani/Romanies in Tigani sau in etnonimul lor original care este Dom si nu Rom (77090 semnaturi). -http://www.petitiononline.com/qd3xx666/petition.html. Cred ca ar trebui semnate ambele petitii.

Cristian Veres
Cristian Veres

daca vor sa isi spuna rromi sunt liberi sa o faca in limba lor dar limba romana nu le apartine.

See more comments…