Dumitru Constantin
Dumitru Constantin

In tara unde prostia e iertata, nici inteligentanu trebuie pedepsita.

Hindu Zion
Hindu Zion

The cause of Imperium Romanum is the god of our dominus et dues, Iesus Christos!

Alexandra Ionescu
Alexandra Ionescu

Corect era: "10% din populatia Romaniei mai stie ceva carte, vreo 20% simuleaza, iar restul... citesc almanahe si au succesuri diverse"... Astept sa vad cati semneaza. Din pacate, una este dorinta noastra si alta - realitatea crunta (vezi examenul de bacalaureat).

Elena Nastase
Elena Nastase

,, sa fim uniti si culti,, - asta inseamna sa avem o Romanie culta- deci luptam pt.o asemenea cauza...

Coralia Cornelia
Coralia Cornelia

Constituția, prevede: statul trebuie să asigure păstrarea identităţii spirituale, sprijinirea culturii naţionale, stimularea artelor, protejarea şi conservarea moştenirii culturale, dezvoltarea creativităţii contemporane, promovarea valorilor culturale şi artistice ale României pe plan internaţional...Lipsa punctelor de reper, anihilarea valorilor autentice prin suprapunerea subculturii, neinplicarea elitelor sau mai bine spus implicarea nesemnificativă duce la o deteriorare continuă a...

Constituția, prevede: statul trebuie să asigure păstrarea identităţii spirituale, sprijinirea culturii naţionale, stimularea artelor, protejarea şi conservarea moştenirii culturale, dezvoltarea creativităţii contemporane, promovarea valorilor culturale şi artistice ale României pe plan internaţional...Lipsa punctelor de reper, anihilarea valorilor autentice prin suprapunerea subculturii, neinplicarea elitelor sau mai bine spus implicarea nesemnificativă duce la o deteriorare continuă a noțiunii de cultură în ansamblu ei și la marginalizarea oricărui tip de eveniment de sorginte culturală. Nimeni nu spune că ar trebui ca fiecare cetățean să fie un adevărat actant cultural însă inducerea lipsei de respect față de actul cultural provoacă o atitudine de respingere a formelor conexe de reprezentare ceea ce duce în timp la radicalizarea conceptului de model cultural prin impunerea unor forme valorice de cea mai joasă ținută și prin creionarea unor false valori reprezentate de oportunișiti și veleitari. Este absurd să crezi astăzi că România nu are valori culturale sau ca societatea românească n-a avut de-a lungul timpului repere sau referințe culturale de cea mai înaltă ținută, see you vizibilitate atât națională cât și internațională.

Livia Elena Floti
Livia Elena Floti

Pentru a ne pastra IDENTITATEA!

Marinela Mitria
Marinela Mitria

Imi doresc o elita romaneasca onesta, mandra si care sa-si adune informatiile nu din mail-uri subversive, declaratii instigatoare sau barfe mediatice ci din reviste de specialitate sau macar Wikipedia!

Iuga Nicolae
Iuga Nicolae

Romania a fost culta, dar nu mai este! Nu numai ca nu mai stie nimeni nici regula de trei simple sau cine a scris Neamul Soimarestilor dar stiu deja cativa profesori din care vreo doi-trei de l romana care despart see you linioara in mod rusinos si inadmisibil si scriu see you un I cand trebuiau doi I si invers. Asa ca de unde vreti sa scrie sau sa vorbeasca elevul corect sau sa stie un absolvent de facultate tehnica teorema lui Pitagora? Profesorii lui de la liceu aveau in grila sa ii...

Romania a fost culta, dar nu mai este! Nu numai ca nu mai stie nimeni nici regula de trei simple sau cine a scris Neamul Soimarestilor dar stiu deja cativa profesori din care vreo doi-trei de l romana care despart see you linioara in mod rusinos si inadmisibil si scriu see you un I cand trebuiau doi I si invers. Asa ca de unde vreti sa scrie sau sa vorbeasca elevul corect sau sa stie un absolvent de facultate tehnica teorema lui Pitagora? Profesorii lui de la liceu aveau in grila sa ii invete respectiva teorema, cei de la facultate nici atata iar cei de la scoala generala nu o stiu bine nici ei. Asa ca Romania de azi, dar mai aceea de maine nu mai sunt culte.

Ekaterina Bouley
Ekaterina Bouley

Sunt din Rusia, dar iubesc cultura Romaniei, frumoasa si unica...

Alb Viorica
Alb Viorica

Cultura este singurul climat care poate asigura dezvoltarea omului individual."(Stefan Augustin Doinas).

See more comments…