Back to 57 de copilasi, abandonati la spitalul „Sf. Maria” din Iasi

Vesti, de la Anca CRĂĂACIUNĂ

Am primit un e-mail de la d-ra Anca CRACIUN. Vi-l trimit mai jos, însăăăa în doua parti, pentru ca vad ca avem limita de litere:

(1)
Situatia copiilor

La începutul campaniei, în sectia de recuperare pediatrica "Sf. Maria" Iasi erau în îngrijire 57 de copilasi abandonaţi, cu vârste între 1 luna si 2 ani. Sunt copii cu boli cronice, dar si copiii sanatosi, aflati în tranzit între spital si centrele de plasament sau asistenti maternali, copii cu statut de caz social si cu risc de abandon. Mai exista si copiii abandonati cu diagnostice grave, care, din cauza afectiunilor grave, necesita spitalizare permanenta, pentru a li se putea acorda îngrijirea necesara, în permanentă.

Conditiile în care acestia sunt îngrijiti pâna la efectuarea evaluarilor sociale sunt, însa, precare. Saloane insalubre, paturi cu gratii ruginite, din fier, saltele învechite, lenjerii de patuturi foarte uzate, materiale de minima igiena lipsa, cadite de baie învechite, hainute rupte, jucarii doar în visele zbuciumate ale copiilor, personal medical putin si demotivat - sunt doar câteva din minusurile unui sistem depasit de realitătile actuale.

Când se vrea, se poate

Asociatia a încheiat un acord cu spitalul, pentru ca 7 voluntari ai sai sa ajute la schimbarea copiilor, personalul de la sectia de recuperare pediatrica fiind insuficient si DEPASIT DE NUMARUL MARE DE COPII LASATI ÎN SPITAL. Gasind deschidere si întelegere din partea conducerii spitalului, voluntarii vor ajuta la diversificarea alimentatiei copiilor (deoarece acestia au între 0 si 2 ani si nu s-a început înca diversificarea pentru cei care au ajuns la vârsta trecerii pe alimentatie solida, ei fiind hraniti si acum, la aproape doi anisori, doar cu lapte).

Ce vrem?

• Modernizarea sectiei de recuperare pediatrica si dotarea cu strictul necesar

Pentru a îmbunatati situatia acestor copiii, pentru a le reda zâmbetul pe buze, asociatia noastra intentioneaza sa modernizeze sectia de recuperare pediatrica, unde, în momentul începerii campaniei noastre, erau 57 de copii abandonati, iar dupa doar trei saptamâni de campanie, 10 copiii au plecat din sistem, catre familii de asistenti maternali si înca trei urmeaza sa fie integrati în familii, în regim de plasament de urgenta.

Dorim sa dotam sectia cu un număr de 30 de patuturi, pentru copii cu o dimensiune mai mare (ACUM STAU COPII DE 18 LUNI ÎN PATUTURI DE 80 x 40, PENTRU COPII DE 6 LUNI).

Alte lucruri necesare ar fi:
- 30 de saltele pentru patuturi,
- 30 de lenjerii de pat,
- 30 de paturici si perne,
- două posturi de baie, încalzite,
- consumabile pentru copii: pampers, creme (bepanthene, sudocrem), pudre, plus cele necesare alimentatiei diversificate - produse speciale: mâncare Hipp, Nestle, Hamme, vesela de inox pentru copii, scaune de masa, premergatoare, hainute.

(Continuare, în mesajul urmator)

12 comments

to comment