Back to Cerem pedepsirea vinovatilor,inchiderea/interzicerea taberelor PARAMILITARE UNGURESTI din Harghita

Dusmanul se apropie cu arma in mana !

Extremistii din Ungaria au demarat o actiune propagandistica in orasele din Transilvania.

Membrii ai Miscarii Tinerilor din 64 de Comitate "HVIM" promoveaza, in perioada 6 - 22 ianuarie, activitatile gruparii pentru "propasirea nationala a maghiarilor din afara granitelor", informeaza Ziua.

Presedintele miscarii HVIM, Toroczkai Laszlo, va fi insotit si de Varga Laszlo, capitanul "Garzii Maghiare" din Szeged, miscare care promoveaza o imagine extremista, care aduce aminte de actiunile naziste din Ungaria, din timpul celui de al Doilea Razboi Mondial.

In cadrul acestei actiuni, membrii HVIM se vor intalni cu tinerii maghiari din Transilvania, carora le va prezenta un film despre activitatea miscarii. Gruparea va prezenta ziarul "Magyar Jelen", cotidian de propaganda, care urmeaza sa fie distribuit si in Romania.

Miscarea doreste sa-si promoveze actiunile in randul tinerilor din Transilvania, pentru a consolida imaginea maghiara, in randul tinerilor din Romania. Liderul miscarii, Toroczkai Laszlo, a fost declarat "persona non grata" in Serbia si Slovacia si a fost expulzat din Canada.

Extremistii maghiari vor vizita localitatile Cluj Napoca, Huedin, Oradea, Sovata, Gheorgheni, Odorheiu - Secuiesc, Miercurea Ciuc, Vlahita, Sfantu Gheorghe, Targu - Secuiesc si Baraolt.

La intalnirea din comuna Rametea, din incinta Primariei, Toroczkai Laszlo a tinut un discurs despre situatia Ungariei dupa Tratatul de la Trianon.

In volumul scos de liderul HVIM, "Varmegyes a veres uton" (Comitatul pe un drum sangeros), carte promovata in aceasta actiune, Troczkai Laszlo afirma ca s-a luptat toata viata pentru a indrepta "raul" facut de Tratatul de la Trianon.
Liderul HVIM a afirmat ca aceasta lupta a fost dusa cu ambitia cu care era cautat, de catre marii cavaleri, "Sfantul Graal".

1 comment

to comment