About

Sunt tată, iar sanatatea copilului meu este esenţială pentru mine. Aşa cum trebuie să fie pentru orice părinte responsabil. Din acest motiv vreau sa fiu alături de medicii Spitalului de Copii Louis Ţurcanu din Timişoara şi vă chem să susţinem o cauză care trebuie să ne intereseze pe toți.

E posibil ca într-o zi sănătatea fiului meu, dar şi a copilului tău, să depindă de asistente, de medici, de spitale. Acum, în Timişoara, micuţii bolnavi sunt pe mâini bune pentru că există un spital pentru ei (singurul din România, după cel din Bucureşti, clasificat cu gradul I). Este Spitalul Louis Ţurcanu, de ale cărei cadre medicale putem fi mândri. Dar cum va fi mâine?

Cel mai mare spital de copii din vestul țării, care deserveşte 5 judeţe şi tratează zilnic peste 200 de pacienți, este pe cale să rămână fără secțiile de Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică, ORL, Oftalmologie, Pneumologie şi Ftiziologie, cât și fără laborator, din cauza retrocedării a două imobile în care acestea funcţionează. Este doar o chestiune de timp până când se vor închide. Soluția este construirea și dotarea unei noi clădiri, cu o capacitate de 170 de paturi, pentru care este necesar un buget de 15 milioane de euro. E mult, dar e un buget necesar!

Nu am cum să rămân indiferent, întrucît am atât obligaţia de părinte, cât şi obligația morală faţă de copiii şi părinţii din Timişoara să nu stau de-o parte. Da, vreau să mă implic pentru sănătatea şi viitorul acestui oraş! Vreau ca atunci când se întâmplă ca un copil să ajungă la spital, el să primească cea mai bună îngrijire.

Veniţi alături de mine şi de medicii Spitalului de Copii Louis Ţurcanu din Timişoara să susţinem cauza noastră comună prin semnarea acestui apel. Ne vom uni astfel forţele într-un gest simbolic, dar util, pentru un scop foarte precis: să transmitem public, prin vocile tuturor celor care ni se alătură, nevoia imperativă de finanţare pentru corpul B al Spitalului de Copii.

Trebuie să fim împreună ca să putem construi spitalul şi să ne putem uita în ochii copiilor noştri!

Da. Reuşim

Pentru un nou Spital de Copii