Back to Vrem ca, cetățenii români de etnie rroma să fie obligați să plăteasca dări și impozite

Mafia tiganesca, clanurile interlope

Străzile orașului de la malul mării sunt împărțite de ani buni de patru clanuri interlope și fiecare tentativă de a reîmpărți teritoriile se lasă cu reglări de conturi în stradă. Cea mai veche grupare din Constanţa este cea a lui Ismail Iaşar, zis Săceanu.

Gruparea stăpâneşte încă din anii '90 cartierul Piaţa Chiliei, locuit în majoritate de romi. Săceanu s-a retras din linia întâi, însă faima familiei şi puterea a fost transmisă nepotului Sedan şi fiului Bekir. "Familia" numără câţiva zeci de adepţi gata să sară la cel mai mic semn de scandal.

Unul dintre ultimele incidente în care a fost implicat clanul lui Săceanu s-a produs în mai 2011. La acel moment polițiștii au fost nevoiți să blocheze efectiv două cartiere din județul Constanța din cauză că interlopii se înarmaseră și se pregăteau de luptă. Citește aici ce s-a întâmplat!

Gruparea Fraţii aparţine lui Mihăiţă şi Traian Vasea. Cei doi s-au implicat rar într-un conflict de stradă, preferând să se ocupe de afaceri. Grupul numără aproximativ 50 de membri. Cei doi fraţi împreună cu discipolii lor Usein Sali, Victor Şerban şi Cristian Gheorghiu sunt inculpaţi într-un dosar aflat pe rolul Tribunalului.

Rănit în răfuiala armată cu interlopii din Eforie: "Puteau să mă omoare"

Dosarul a stabilit unul dintre recordurile Constanței în materie de tărăganare: deși aflat pe rol din aprilie 2007, nu s-a dat încă nicio sentință. Avocaţii au invocat mai multe excepţii de neconstituţionalitate iar magistrații se află încă în faza în care audiază martorii bătăilor de acum zece ani. Mai mult de atât, unul dintre inculpați, Usein Sali, a murit.

Clanurile care fac legea în Capitala Moldovei

Singurul rezultat la care s-a ajuns a fost ridicarea interdicției de a părăsi țara pentru frații Mihăiţă şi Traian Vasea, precum şi lui Victor Şerban, zis "Gogu", măsură ce le fusese aplicată ca o precauție, ca să nu fugă din țară înainte de a fi condamnați.

Şofer împuşcat în trafic în Eforie. Trupele speciale ale Poliţiei descind în staţiune

În același dosar sunt inculpați și adversarii declaraţi ai Fraţilor sunt din clanul Spaniolul, înfiinţat de Petrică Tomescu. Gruparea numără 50 de membri. Tomescu a fost arestat în aceeaşi perioadă cu fraţii Vasea, Cristian Gherghişan, Lucian Călimărea şi Cristian Fălcuş zis "Ipu", după ce anchetatorii au conexat mai multe cauze penale şi i-au trimis în judecată.

Scandal pe o stradă din Constanţa. Poliţiştii au tras focuri de armă

Cel mai recent incident în care a fost implicat un membru al clanului Vasea s-a produs acum câteva zile. Neculae Boca a bătut cu bestialitate cu o bâtă doi pietoni nevinovați, deranjat că aceștia l-au înjurat din cauză că era să-i calce cu jeep-ul. Citește aici cum a reacționat interlopul!

Un alt clan, rival al Spaniolilor, şi-a luat numele după porecla şefului Marius Aurel Mihai - Pitbull. Spaniolii şi Pitbullii s-au încăierat în cel mai violent război de stradă înregistrat la Constanţa, în iulie 2004, când primul episod s-a consumat la terasa Beta din plin centrul oraşului. Toate forţele de ordine au fost atunci în alertă maximă până la potolirea beligeranţilor. Seria de violenţe s-a lăsat cu demiteri în Poliţie.

Gruparea a revenit în atenție în urmă cu un an, în decembrie 2010, când unul dintre membrii săi, participant la reglarea de conturi de la Beta, a fost la un pas de a fi asasinat. În plin centrul Constanței, Giolacai Arsen a fost împușcat de două ori. Atacatorul i-a țintit capul însă a tras prin geamul mașinii, ceea ce a deviat traiectoria gloanțelor. Vezi aici cum s-a întâmplat!

Giolacai a supraviețuit. Cazul este încă nerezolvat, dosarul fiind pe rolul Pachetului de pe lângă Tribunalul Constanța.

Suspectul în cazul interlopului împuşcat: "un hanorac"

Doar un mic exemplu din sute...

11 comments

to comment