Back to Nu avem voie sa fim spectatori la ceea ce ni se intampla!

Masacrarea Padurilor

Sob

Romania. Anul 2013. Munti intregi fara un copac in picioare stau marturie a jafului care s-a savarsit in padurile noastre. Pierdem in fiecare zi hectare intregi de padure, iar in locul lor nu mai punem nimic. Pentru a ajunge la varsta maturitatii, unui copac ii trebui 70 de ani. O viata de om. Suntem la coada clasamentului atunci cand vine vorba de impaduriri. La furturi insa suntem campioni

In primul trimestru al anului 2011 s-au facut mii de contoale si intocmit mii de dosare penale. Din pacate legislatia e prost gandita si aplicata, iar infractorii scapa mai mereu basma curata.

Daca imparti 350.000 de hectare de padure la cat a trecut de la revolutie, cat s-a taiat in aceasta perioada, o sa descoperit ca in ultimii 20 si ceva de ani, in Romania, in fiecare ora s-au taiat ilegal 2 hectare de padure in fiecare ora. Deci in fiecare ora au disparut 2 hectare de padure. Nu exista date oficiale cu furtul real din padure.Abia acum, in 2013, un raport al Curtii de Conturi a confirmat aceste date. 366.000 de hectare de padure au fost taiate ilegal in ultimii 23 de ani. Iar paguba este uriasa.

[citeste articolul complet aici] (http://gandeste.org/politica/masacrarea-padurilor/29115)

3 comments

to comment