Brigade logo
Causes is now part of Brigade – the world's first network for voters.
Join Brigade to take action on issues and elections that matter to you.
Take me to Brigade

Back to Nu avem voie sa fim spectatori la ceea ce ni se intampla!

Masacrarea Padurilor

Sob

Romania. Anul 2013. Munti intregi fara un copac in picioare stau marturie a jafului care s-a savarsit in padurile noastre. Pierdem in fiecare zi hectare intregi de padure, iar in locul lor nu mai punem nimic. Pentru a ajunge la varsta maturitatii, unui copac ii trebui 70 de ani. O viata de om. Suntem la coada clasamentului atunci cand vine vorba de impaduriri. La furturi insa suntem campioni

In primul trimestru al anului 2011 s-au facut mii de contoale si intocmit mii de dosare penale. Din pacate legislatia e prost gandita si aplicata, iar infractorii scapa mai mereu basma curata.

Daca imparti 350.000 de hectare de padure la cat a trecut de la revolutie, cat s-a taiat in aceasta perioada, o sa descoperit ca in ultimii 20 si ceva de ani, in Romania, in fiecare ora s-au taiat ilegal 2 hectare de padure in fiecare ora. Deci in fiecare ora au disparut 2 hectare de padure. Nu exista date oficiale cu furtul real din padure.Abia acum, in 2013, un raport al Curtii de Conturi a confirmat aceste date. 366.000 de hectare de padure au fost taiate ilegal in ultimii 23 de ani. Iar paguba este uriasa.

[citeste articolul complet aici] (http://gandeste.org/politica/masacrarea-padurilor/29115)

3 comments

to comment