Back to Nu avem voie sa fim spectatori la ceea ce ni se intampla!

Regionalizare sau apararea interesului national?!

Hqb

Despre aceasta regionalizare, care, dupa unii, oricum trebuie sa aiba loc, romanii trebuie sa fie intrebati. Sa conteze si parerea lor. Reimpartirea Romaniei sa nu se faca dupa harti de straini concepute, nici dupa hachitele Budapestei, de insi mereu cu alte masti. Nu cu discretie nejustificata si paguboasa, ci cu indrazneala si fermitate! Nu cu orgolii nesatisfacute ale unor insi care se viseaza sa fie guvernatori, ci cu programe pentru viitorul economiei romanesti! Nu judecand ingust, in sfera implinirii unor dorinte personale. Nu circ, ci eficienta si principii! Nu sub o masca parsiva, ci din respect pentru romani si Romania! Nu cu lampile stinse, ci la vedere! Nu cu raceala si indiferenta! Nu polemici, ci dorinta neamului romanesc! Nu fanarioti, ci patrioti si buni romani!

"Nimeni nu ne poate impiedica sa facem legile noastre, in tara noastra!" โ€“ spunea Nicolae Iorga, pe atunci presedinte al Adunarii Deputatilor din Dealul Mitropoliei. Alegerea pozitiei noastre trebuie sa se faca cu capul ridicat! Doar tot Nicolae Iorga spunea: "Ori suntem o tara de nimic, si atunci ne porunceste oricine, sau suntem o tara in stare sa sprijinim pe umerii nostri misiunile ce ne revin, si atunci nu ne este frica de nimeni." In acest caz, la ordinea zilei, trebuie sa fie prudenta si intelepciunea. "Dea Domnul din soarele lumii sa vina,/si pentru poporul roman, o lumina,/o blanda lumina ros-galben-albastra/si bine sa fie in patria noastra."

[citeste articolul complet aici] (http://gandeste.org/puncte-de-vedere/regionalizare-sau-apararea-interesului-na%C8%9Bional-2/29024)

1 comment

to comment