About

Biblioteca publica iti deschide orizontul. Avem nevoie de Internet in biblioteci.

Prin ceea ce reprezinta pentru comunitate, biblioteca publica este cea care poate pune oamenii in contact cu tehnologia, intr-un spatiu adecvat, cu acces liber. In plus, ANBPR http://www.anbpr.org.ro/ prin reteaua sa nationala de biblioteci, doreste sa popularizeze beneficiile IT&C pentru diferitele categorii de utilizatori.

Din aceste motive, si pentru ca avem incredere in posibilitatile pe care ni le ofera tehnologia in biblioteca, va invitam sa va exprimati sustinerea pentru extinderea accesului la Internet in bibliotecile publice.

Prin adeziunea la aceasta cauza, putem determina constientizarea nevoii de Internet, putem creste capitalul educational al bibliotecilor si putem atrage noi utilizatori de Internet si servicii electronice in institutiile publice de cultura.

Aceasta campanie se inscrie in agenda e-Skills Week 2012 http://eskills-week.ec.europa.eu/ programata sa se desfasoare in perioada ianuarie-mai 2012. Coordonatorul national al campaniei, APDETIC http://asociatiait.ro/, va coordona activitatile desfasurate in Romania in cadrul acestei campanii impreuna cu partenerii sai institutionali - MCSI, corporatisti - Microsoft, IBM, Intel, HP sau non-profit EOS, Junior Achivement, ECOTIC, ANBPR/Biblionet, Ateliere fara frontiere etc.

Obiectivele declarate ale campaniei eSkills Week 2012 sunt cresterea interesului europenilor fata de tehnologia informatiei, dezvoltarea aptitudinilor digitale in randul tuturor categoriilor sociale si atragerea tinerilor spre cariere in sectorul IT&C.

Campania Facebook Lumea in cuvinte (Worlds Within Words - WWW) va sta la baza crearii unei retele de internauti voluntari avand ca scop principal cresterea comunitatii online a utilizatorilor de Internet in bibliotecile publice.