Back to Romani Impotriva ACTA

O noua initiativa

Buna ziua!

Va adresez acest mesaj pentru a va prezenta o alta initiativa independenta pe care am inceput-o si in care cred. Imi cer scuze de la bun inceput pentru faptul ca aceasta nu are legatura cu ACTA sau cu libertatea internetului, insa nu au mai existat evenimente in ultimul timp in afara de scandalul din SUA cu NSA (National Security Agency - agentia guvernamentala a SUA care "spioneaza" toti utilizatorii internetului care se conecteaza la serverele americale, din motive de "securitate nationala").

Pe scurt, este vorba despre o alta cauza pe care am pornit-o din proprie initiativa pentru a modifica articolul 7 din legea 33/2007 privind alegerile europarlamentare. Astfel, incerc sa incurajez participarea tinerilor romani la procesele democratice europene prin reducerea varstei minime pentru depunerea candidaturii de la 23 la 21 de ani. In data de 27 august 2013 va avea loc o sedinta in cadrul Senatului Romaniei in care se vor aduce modificari legii. Imi doresc prin actiunile mele sa promovez participarea tinerilor in politica europeana.

In Germania, varsta minima pentru a candida la alegerile europarlamentare este de 18 ani. In state precum Belgia, Bulgaria, Croația, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Irlanda, Luxemburg, Olanda, Polonia, Portugalia, Spania, Suedia, Marea Britanie, varsta este de 21 de ani.

Chiar daca exista argumente solide privind imaturitatea acestor candidati, sansele lor de reusita sunt foarte mici: pentru ca un independent sa poata intra in alegeri, el trebuie sa stranga 100.000 de semnaturi! In schimb, tinerii vor putea sa se intereseze mai mult de politicile de la nivel european si vor putea sa aiba o experienta democratica. Mai mult, ei vor deveni vigilenti pe viitor si se vor interesa in continuare de activitatea celor care ajung sa ne reprezinte la Bruxelles si Strasbourg. Am de asemenea convingerea ca partidele politice nu vor sustine vreodata candidati de aceasta varsta.

In masura in care sunteti de acord cu ideile mele, mi-ar face mare placere daca v-ati alatura cauzei. Voi avea grija personal ca in data de 26 august sa inaintez semnaturile si mesajele dumneavoastra catre reprezentantii din Senat.

Adresa web a cauzei este acesta: http://www.causes.com/posts/796467?recruiter_id=90403535&utm_campaign=broadcast&utm_medium=wall&utm_source=fb

Va multumesc pentru tot sprijinul acordat de-a lungul timpului, imi cer scuze pentru acest mesaj care deviaza de la subiect si sper ca nu v-am dezamagit in vreun fel.

Toate cele bune si continuati sa fiti activi in a sustine cauzele in care credeti!

Cu stima,
Vlad Costea

10 comments

to comment