Back to Romani Impotriva ACTA

CISPA - Noua amenintare la adresa internetului liber

Buna ziua tuturor!

In primul rand, tin sa va multumesc inca o data pentru ajutorul oferit de-a lungul timpului. Ma bucura enorm gandul ca nu sunt singurul roman care isi doreste sa navigheze liber si in discretie totala pe internet.

Revin cu o stire noua: Congresul American a propus promulgarea CISPA (Cyber Intelligence Sharing and Protecion Act), tratat care le va permite site-urile deschise si utilizate de catre dumneavoastra sa faca rapoarte de activitate si sa le partajeze cu Guvernul American. Cu alte cuvinte, toata activitatea de pe Google, Facebook, Twitter, Yahoo si mult alte site-uri va fi monitorizata de catre Guvernul American, sub pretextul protectiei internetului prin eliminarea hackerilor.

In aceste zile se speculeaza mult in legatura cu aceasta problema, intrucat multi cred ca CISPA este urmasul spiritual al tratatelor SOPA si PIPA, care foloseau pretextul pirateriei. Adeptii teoriei conspiratiei cred ca Guvernul American incearca sa gaseasca un alt pretext pentru a i se oferi legitimitatea de a urmari si controla internetul.

Indiferent de adevaratele motive, CISPA este impotriva vointei noastre, a utilizatorilor de internet care dorim sa ne pastram libertatea si intimitatea in spatiul virtual. In acest sens, va rog sa semnati petitia celor de la AccessNow (https://www.accessnow.org/page/s/protect-our-privacy), un ONG foarte implicat in aceste probleme care se ocupa chiar cu trimiterea de e-mailuri catre membrii Congresului American (in cazul CISPA, SOPA, PIPA) si Parlamentului European (in cazul ACTA). Fiind o organizatie internationala, au puterea de a strange mult mai multe semnaturi online (care se realizeaza cu adresa de e-mail sau contul de facebook) si de a face schimbari.

Nu in ultimul rand, tin sa va spun ca am vizitat in urma cu 2 saptamani Parlamentul si Comisia Europeana si sunt profund dezamagit de faptul ca oamenii de acolo isi doresc ACTA. Am discutat cu cateva persoane si lasand la o parte pirateria, ele cred ca nu se vor face abuzuri in ceea ce priveste intimitatea si libertatea de exprimare a utilizatorilor pe internet, atata timp cat totul va fi gestionat de catre institutiile europene. Am avut chiar marea dezamagire de a afla de la unul dintre europarlamentarii romani (care totusi nu are drept de vot la dezbaterile ACTA si pe care nu il voi numi) este pro-ACTA! Dat fiind faptul ca mass-media nu mai prezinta stiri despre ACTA si dezbaterile vor avea loc in PE in mai putin de 2 luni, cred ca ar trebui sa reincepem actiunea de trimitere de e-mailuri catre europarlamentari.

Va multumesc inca o data pentru sutinere, sper ca veti semna petitia anti-CISPA si astept parerile voastre!

1 comment

to comment