About

Støtt mennesker som mangler bi-skjoldkjertel hormonet.

Hypoparathyroidisme er en sjelden lidelse. Vi får ingen offentlig støtte fordi vi er ferre enn 250 medlemmer i foreningen. Sykdommen skyldes mangel på det livsnødvendige bi-skjoldkjertel hormonet. Sykdommen må ikke forveksles med sykdom i skjoldbruskkjertelen. Sykdommen kan være genetisk eller forårsaket av uheldig thyroidea kirurgi.

Parathyroidea hormonet opprettholder normal mengde calcium i blodet, som er livsnødvendig for alle celler i kroppen. Sykdommen påvirker derfor muskler, nervefunksjon, neuromuskulære kontraksjoner, hjertets kontraksjoner, koagulering av blod, hormon og neurotransmittor frigjørelse og skjelettet.Senkomplikasjoner av sykdommen kan føre til avleiring av kalk i forskjellige organer, spesiellt i nyrene.
Mennesker som mangler hormonet bruker det aktive hormonet vitamin D som medisin, og får ikke tilført det hormonet de egentlig mangler. De mangler stabilitet av calcium i blodet, slik en Diabetiker mangler et stabilt blod sukker.
Pasientene får ofte derfor meget ubehagelige symptomer når blod calcium går for lavt, for høyt eller er ustabilt. Veldig lav blodcalcium gir kramper og kan være livstruende.
Vi trenger de samme hjelpemidler som Diabetikere har i dag. Vi trenger vårt hormon, hjemmetestere for blodcalcium.og pumper for tilførsel av hormonet.
Fordi dette er en sjelden lidelse blir det forsket veldig lite og medisinske fagpersoner har derfor liten kunnskap om sykdommen.

Ønsker du å støtte oss...gå til vår hjemmeside: www.hpth.no og til linken HPTH fondet.

Denne side er laget for å skape oppmerksomhet omkring sykdommen. Du behøver ikke donere noe, bare ha oss som en "cause" i din facebook profil.

1. Vi får ingen offentlig støtte.

2. Forskning på sykdommen er meget mangelfull.

3. Den eneste endokrine lidelse hvor pasienten ikke får tilført hormonet som mangler.

4. Vi trenger hjemmetestere for blodcalcium.

5. Vi ønsker oss alginatkapsel transplantasjon av bi-skjoldkjertel-celler.