About

Avem viata in sange

In Romania, bolile grave ale sangelui inseamna o lupta nedreapta cu destinul. Bolnavii cauta ajutor in marea lor majoritate in strainatate, desi acolo transplantul salvator ii costa triplu fata de cat ar putea sa coste in Romania. Ca urmare a campaniei initiate de Pro tv "Avem viata in sange" autoritatile medicale au infiintat si in Romania Registrul National de Donatori Neinruditi,astfel bolnavii ar putea primi grefe de la donatorii din Romania sau din numeroasele tari inscrise in Registrul International. Transplantul s-ar putea face in tara, rapid si cu costuri mult mai mici.Pentru ca acest Registru sa fie cat mai functional, este insa nevoie ca tot mai multi romani sa se ofere ca potentiali donatori.

Cei care vor sa devina donatori de celule stem si sa incerce sa salveze prin acest gest un bolnav de leucemie vor fi supusi initial unui simplu set de analize. Cei sanatosi vor fi introdusi intr-o baza de date. In cazul in care unul dintre ei este compatibil cu un bolnav, el este chemat la spital pentru prelevarea celulelor stem. Procedura este simpla si seamana cu donarea de singe, dar este mult mai putin solicitanta. Donatorul este legat la un aparat care selecteaza celulele stem hematopoietice din singele lui dupa care singele ii este reintrodus in organism. Procedura este simpla si nu implica nici un fel de risc pentru donator in singele caruia celulele stem se refac dupa citeva zile.

pentru mai multe informatii va rog accesati linku-rile: http://stirileprotv.ro/exclusiv/avem_viata_in_sange/stirile-protv-militeaza-pentru-registrul-national-al-donatorilor-neinruditi.html si http://www.clinicistomatologice.ro/stiri/809-Registrul_National_de_Donatori_Neinruditi.html

Aceata cauza a fost initiata din dorinta de a readuce in atentia utilizatorilor de facebook,cat si a altor persoane, a existentei acestui Registru National de Donatori Neinruditi. Pe aceasta cale, dorim sa multumim tuturor celor care iau cunostinta de existenta acestuia.

1. http://stirileprotv.ro/exclusiv/avem_viata_in_sange/stirile-protv-militeaza-pentru-registrul-national-al-donatorilor-neinruditi.html

2. http://www.clinicistomatologice.ro/stiri/809-Registrul_National_de_Donatori_Neinruditi.html