Back to Spuneti NU desfintarii Institutului Inimii din Tg-Mures!

Şedinţa de Guvern din 09.03.2011: Declaraţii de presă susţinute de ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, la finalul şedinţei de Guvern

"De asemenea, Guvernul a aprobat, la propunerea Ministerului Sănătăţii, un proiect de Hotărâre pentru reorganizarea unor unităţi sanitare publice cu paturi, din judeţul Mureş.
Este vorba despre reorganizarea Institutului de Urgenţă pentru boli cardio-vasculare şi transplant Târgu Mureş, care va deveni un centru de boli cardio-vasculare şi transplant în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de urgenţă Mureş. Practic, acest institut a fost parte integrantă a acestui spital judeţean de urgenţă. El este, astăzi, dispus pe mai multe paliere şi funcţionează în interiorul clădirii Spitalului Judeţean de Urgenţă, şi credem că poate fi o mai bună administrare a acestor secţii. De asemenea, sigur, este vorba de o reducere a numărului de posturi administrative. Este vorba de posibilitatea de negociere a unor cantităţi mai mari de produse, în procesul de achiziţie - vorbesc de produse material-sanitare, şi se elimină anumite decontări care erau, astăzi, prezente între cele două instituţii, care, încă o dată, funcţionează în aceeaşi clădire, astfel încât costurile administrative sunt practic comune. Şi un lucru foarte important: prin această comasare se creează posibilitatea la Târgu Mureş, de constituire a unui spital regional de urgenţă sau a unui spital clinic judeţean de urgenţă, cum este el astăzi definit, care poate fi clasificat în cea mai înaltă clasă, clasa I. Strategia ministerului Sănătăţii este aceea ca în cele şase centre universitare mari să putem forma spitale clinice judeţene de urgenţă, ulterior transformate în spitale regionale, care să aibă toate specialităţile necesare pentru un spital de urgenţă din clasa I."

1 comment

to comment