Back to AUTISM ROMANIA

"Vreau sa emigrez pentru a-mi salva copilul"

Dragi prieteni,  

Cunoasteti parinti cu copii, tineri sau adulti cu autism? Spuneti-le  sa se alature protestului nostru si sa completeze formularul de mai jos.

https://docs.google.com/forms/d/15cl-Ozhlrf_CD26S8cdsdH8gDS1Br26tyKeNE1D9_N0/viewform (https://docs.google.com/forms/d/15cl-Ozhlrf_CD26S8cdsdH8gDS1Br26tyKeNE1D9_N0/viewform)

Stiu ca ati devenit membrii cauzei noastre pentru ca va pasa de persoanele cu autism si de familiile lor si stiti de mai departe (din cunostinte, vecini etc) sau de mai aproape (din propria familie, prieteni), prin ce greutati trec.  Familiile fac tot ce pot sa isi ajute copiii,  insa singure nu au cum sa reuseasca sa faca fata unei asemenea provocari. Au nevoie implicarea statului roman, care, din pacate, a fost si este qvasiabsent din aceasta ecuatie. In aceasta situatie, nu o data ne-am gindit la plecarea din tara pentru a-i oferi copilului sansa la o cit  mai mare independenta ca adult. 

Acum am hotarit sa protestam fata de nepasarea statului fata de o mare parte din cetatenii sai, persoanele cu autism si familiile lor, spunind public "Vreau sa emigrez pentru a-mi salva copilul". Prin acest protest vrem sa atragem din nou atentia asupra situatiei inadmisibile pentru un stat european in care se afla de peste 20 de ani familiile cu copii, tineri si adulti cu tulburari din spectrul autismului si sa transmitem din nou mesajul ca asteptam de la autoritatile competente masuri COERENTE, CONCRETE si SEMNIFICATIVE pentru schimbarea situatiei.  Noi am prezentat in nenumarate moduri si cu diverse ocazii nevoile noastre si sugestiile noastre de actiune pentru autoritati. 

Intrucit multi dintre dvs. aveti rude, prieteni, cunostinte, vecini care au, ingrijesc copii, tineri sau adulti cu autism, care la rindu-le cunosc alte familii, va rugam sa le transmiteti invitatia noastra de a completa formularul de mai jos. Cu precadere la familiilor din cele mai izolate, sarace localitati, unde situatia este si mai dramatica. Listele cu parintii semnatari le vom trimite ambasadelor si autoritatilor competente la sfarsitul lunii martie, in ajunul Zilei Internationale de Constientizare a Autismului (2 Aprilie).

Va multumesc frumos.

Liuba Iacoblev

AUTISM ROMANIA

4 comments

to comment