Back to AUTISM ROMANIA

Sanse pentru succes

Dragi prieteni, va invitam sa vizionati un video clip cu mesaj frumos referitor la persoanele cu dizabilitati adulte, la ce pot face acestea in conditii favorabile: apreciere, incurajare, incredere, sprijin. Este un videoclip realizat de institutii americane si este o abordare si viziune pe care ne-o dorim in societatea romaneasca si o asteptam si noi de la autoritatile romane.  Desi pot oferi societatii priceperea, talentul si abilitatile lor speciale, acum, la noi in tara, tinerii si adultii cu autism sunt doar asistati social, avand un sprijin financiar infim ca ajutor social. Acest lucru inseamna EXCLUDEREA din viata comunitatii si MARGINALIZAREA acestora, cea mai defavorizata categorie de oameni cu nevoi speciale, incalcarea dreptului la munca si existenta decenta ca adulti. 
Avem nevoie de o alta viziune a statului , dar si a intregii societati, asupra persoanelor cu dizabilitati. Mai avem nevoie si de sprijinul tuturor oamenilor din jur pentru ca persoanele cu autism, cu dizabilitati in general, sa aiba o viata ca a oricarui alt tanar sau adult.

Mesajul nostru in mod special catre angajatori este acela ca si persoanele cu autism pot munci, pot fi buni angajati, uneori mult mai buni decat angajatii fara probleme/tipici, daca au parte de sprijinul necesar si de increderea anjagatorilor in potentialul lor. Asadar va incurajam sa angajati persoane cu autism. Noi va putem oferi sprijin ca sa le intelegeti si sa gasiti cele mai potrivite adaptari pentru ca randamentul persoanei cu autism sa fie cel mai bun si satisfactiile sa fie reciproce. 

Multumim tuturor celor care sunt alaturi de oamenii cu tulburari din spectrul autismului si , in general, cu dizabilitati, ca ii accepta, ii inteleg si ii respecta. AUTISM ROMANIA

7 comments

to comment