Back to ASPCA Romania

Iar mai apoi am gasit alt articol postat de StirileProTv

TUPEU MAXIM
Cand statul nu se grabeste sa faca ordine, se gasesc indivizi dispusi sa lucreze la umbra lui. Asa s-a intamplat in cazul Politiei Animalelor.
Legea care prevede infiintarea acestei institutii zace de cativa ani la Camera Deputatilor. Profitand de-o portita legala, cativa romani au fondat o organizatie neguvernamentala, intitulata cum altfel... "Politia animalelor".

Elibereaza si legitimatii de agent cu 1000 de lei bucata, in timp ce voluntarii care au grija de necuvantatoare sunt revoltati. Prima acuzatie vine din partea unei doamne. A reclamat maltratarea unui caine la "Politiea Animalelor", dar a fost trimisa... la Politia Romana.

Altii spun c-au platit bani multi pentru o legitimatie de agent la Politia Animalelor, care nu le foloseste la nimic.

Reprezentantii organizatiei "Politia Animalelor" se apara si spun ca sunt abia la inceput. In schimb, voluntarii care militeaza pentru drepturile necuvintatoarelor ii banuiesc de inselatorie.

In 2009, organizatia s-a folosit de un vid legislativ. A primit aprobare de la Tribunalul Bucuresti sa se numeasca Inspectoratul General de Politie pentru Protectia Animalelor, adica "Politia Animalelor". Abia din luna martie a acestui an, legea interzice folosirea cuvintelor "comisariat" si "inspectorat" in denumiri, dar actul nu este retroactiv.

Cei care-au apucat sa-si infiinteze o organizatie cu asemenea denumiri isi pastreaza titlul.

Si mai grav este faptul ca "Politia Animalelor" a devenit marca inregistrata, iar atunci cand deputatii vor infiinta in sfarsit institutia care sa apere necuvantatoarele, statul va trebui sa-i gaseasca o alta denumire.

1 comment

to comment