Back to A magyar szerepjátékért

Töltőtroll Pályázat

A Rúna Tábor Szerepjátékos és Kulturális Egyesület és a Mentálcsavar Klub közösen hirdeti meg a vállakozó szelleműek számára új novellapályázatát.

A jelentkezők három műfajban próbálhatják ki képességeiket: fantasy, horror és science fiction (a három műfaj egy kategóriának számít, ezúttal nem fogjuk műfajonként külön-külön kategóriákba sorolni és értékelni a műveket).

A leadott pályaműveknek az alábbi kritériumoknak kell eleget tenniük:
- a mű terjedelme legfeljebb harminchárom ezer (33000) karakter lehet;
- továbbá az alkotásoknak egy közös téma köré kell épülniük, mely most az „ármány és árulás” lesz.

A jelentkezés menete: a műveket (vagy reprezentációjukat) a [email protected] illetve az [email protected] címekre várjuk. Az e-mail tárgyként a „Töltőtroll Pályázat” szerepeljen. FIGYELEM! A pályaműveket MINDKÉT megadott e-mail címre el kell küldeni. Mellékelve várjuk a jelentkező nevét, e-mail címét és telefonszámát.

A jelentkezés feltétele: amatőr szerzők jelentkezését várjuk, vagyis a jelentkezőnek egyetlen műve sem jelenhetett még meg hivatalos kiadványban (hivatalos kiadvány: ISSN/ISBN számmal rendelkező kiadvány). Minden pályázó egy pályaművel nevezhet.

Leadási határidő: 2010. augusztus 31,

Eredményhirdetés: 2010. szeptember 25/26, Budapest (a konkrét helyszín illetve időpont később kerül meghatározásra).

A zsűri: Egy kilenc főből álló zsűri fogja előre meghatározott szempontok alapján értékelni a leadott műveket. A zsűri összetétele a következőképpen néz ki:

Három fős szakmai zsűri: Kleinheincz Csilla, Alan O’Connor (Pálinkás József), Anthony Sheenard (Szélesi Sándor);

Három bíró a Rúna Tábor Szerepjátékos és Kulturális Egyesület részéről: Szalayné Kolozsvári Dorottya, Szalay Gergely, Sági Kis Dániel;

Három bíró a Mentálcsavar Klub Részéről: Kis Andrea (rhea), Fekete Márton (Lord Rufus), Nagy Péter (Marcus).

Díjazás:
Első hely: 10.000 Ft, illetve értékes tárgyi jutalom;
Második hely: 5.000 Ft, illetve értékes tárgyi jutalom;
Harmadik hely: értékes tárgyi jutalom.

Minden további pályázó kénytelen lesz beérni az eredményhirdetéskor csapott fergetes bulival.
A díjazást teljes mértékben a szervező klubok biztosítják.

FIGYELEM! Eredményhirdetésre akkor kerül sor, ha legalább öt pályamű érkezett. A műveket és alkotóik neveit a klubok honlapjain/blogjain fogjuk közzétenni és a nyerteseket e-mailben értesítjük.

A felmerülő kérdéseket az alábbi címre lehet elküldeni: [email protected] vagy [email protected]. Részletek, fórum és hírek: http://runatabor.com/ és http://mentalcsavar.hu/.

Minden pályázó a jelentkezéssel elfogadja, hogy más szerzői jogait nem sérti meg, tanúsítja, hogy a mű még nem jelent meg hivatalos kiadványban és beleegyezik művének a pályázat szervezői által való megjelentetésébe a megfelelő oldalakon (természetesen neve vagy írói álneve feltüntetésével).

A szervezőség, amennyiben nem találja megfelelőnek a beérkezett művek számát vagy színvonalát, megtagadhatja a nyertes kihirdetését!

to comment