Back to Kasvisruokapäivä kerran viikossa Espoon yläkouluihin ja lukioihin

Ei vielä viikottaista kasvisruokapäivää Espoon kouluihin

Espoon kaupunginvaltuuston teki kielteisen koskien viikoittaista kasvisruokapäivää kouluissa. Asiaa vastustettiin suurella intohimolla, mutta varsin heikoilla argumenteilla. Aloite kasvisruokapäivästä kaatui lopulta äänin 40-18.

Espoo julistaa olevansa innovatiivinen edelläkävijä ja kestävän kehityksen kaupunki, mutta enemmistö päättäjistä osoitti juuttumista viime vuosituhannelle sanomalla ei lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistämiselle ja ilmastonmuutoksen torjunnalle.

Vastustajat tuntuivat vallan unohtaneen sen tosiasian, että Espoon kouluissa tarjotaan jo nyt kasvisruokaa kaikille kolmena päivänä viidessä viikossa. Kyse ei olisi ollut dramaattisesta muutoksesta. Kasvisruokailun lisääminen on terveydellinen, ilmastopoliittinen, taloudellinen ja eettinen teko. Uskomatonta, että valtuuston enemmistö ei halunnut tätä ymmärtää.

Kiitos teille kaikille tuesta ja onnittelut Helsingin valtuustolle viisaammasta päätöksestä. Jatketaan työtä monipuolisen, terveellisen ja herkullisen kasvisruoan puolesta!

Tiina Elo

to comment