About

Constructia de centre rezidentiale pentru copiii abuzati si victimele violentei domestice, in fiecare judet din Romania. Costul unui centru, pentru minim 15 persoane, este de 150.000 euro, constructie

http://www.aitc.ro

Pentru copiii victime ale abuzului sexual si ale violentei domestice exista o singura solutie: schimbarea mijloacelor de probatiune a abuzului sexual/psihologic, existenta spatiilor unde sa poata locui, schimbarea mentalitatii romanilor fata de abuzul sexual si formarea unui set de atitudini ce cuprind : reactie, implicare, sprijin.

Nu mai putin de 3.146 de copii au fost victime ale abuzului doar în primele trei luni ale anului 2009
Cele mai recente cifre adunate de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului (ANPDC) aruncă o umbră de teroare asupra micuţilor români. Din statistica ANPDC reiese că neglijarea e cea mai frecventă formă de abuz îm potriva copiilor. Astfel, peste 2.200 dintre copiii înscrişi în bazele de date ale Direcţiilor Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) au fost victimele neglijenţei părinţilor, educatorilor sau asistenţilor sociali în primul trimestru din 2009. Din această cauză, 486 dintre minori au fost luaţi din familie şi duşi în centre de plasament, iar pentru 67 dintre ei instanţa a dispus plasament în regim de urgenţă. Cu toate acestea, doar 7 persoane acuzate de neglijenţă asupra minorului sunt acum urmărite penal. În ceea ce priveşte for mele de abuz fizic, 309 minori au suferit din această cauză, iar 22 de agresori sunt urmăriţi penal. „Asta şi din cauză că sunt foarte puţini copii, dar chiar şi adulţi din familie care reclamă «sfânta bătaie»”, susţin specialiştii.
Doar 13% reclamă abuzul: Abuzul sexual a făcut victime printre 127 de copii, această formă de agresiune fiind motivul pentru care s-a început urmărirea penală a 49 de persoane. Îngrijorător este că cele mai multe cazuri de agresiune au fost în familie. În 600 de cazuri de abuz, neglijare sau exploatare, cei care au sesizat DGASPC-urile au fost chiar micuţii în cauză, peste 1.400 de cazuri ajungând „la urechea” direcţiilor sociale din ţară reclamate de cetăţeni care au fost martori. Statisticile ar fi cu mult mai alarmante dacă toate cazurile de abuzuri ar fi reclamate, însă numai 30% dintre adulţi ştiu că pot reclama un părinte care îşi bate copilul şi chiar mai puţini - 13% - o şi fac.
Nu exista date complete privind cazurile de abuz fata de minori pana la aceasta data, in Romania.

Visul acestor suflete zdrobite: „o casa mica, curata si linistita, unde sa nu se mai auda tipete, unde nimeni nu mai are vanatai...”, se va putea implini doar daca fiecare dintre noi nu mai ramanem indiferenti la dramele „din spatele usilor inchise”.

Ne propunem, cu ajutorul vostru, sa strangem cel putin 450.000 EURO, suma minima pentru primele 3 centre rezidentiale : Muntenia, Moldova, Ardeal. Ne ajutati? Aflati cum, pe www.aitc.ro.

1. Donati pe www.aitc.ro

2. Sprijinirea Campania Noi Spunem Nu Abuzului Sexual fata de Minori!

3. Schimbarea mijloacelor de probatiune a abuzului sexual in cazul unui minor