Back to Fjern overgriperen, ikke barnet!

Facebook-gruppen 3.mai forsøker få Facebook til å utestenge denne "causens" leder

Det er ikke slik at det er en enkel sak å få Facebook til å boikotte mennesker på et hvilket som helst grunnlag. I dette tilfellet meg. Sånn sett er sensur- og boikottforsøket trolig slag i løse luften.

Problemet her er at denne gruppen skulle være noen som drar dette arbeidet SAMMEN med meg og de tusener som støter arbeidet jeg driver. De driver et til nå framgangsrikt arbeid mot barnevernsovergrep,… men nå også mot barnevernets ofre… Det virker selsagt splittende på et arbeid som trenger at vi alle står sammen.

Det startet med at jeg kritiserte offentlig at de (Leder Elisabeth Bettan Kjelstad) hadde en splittende retorikk i et brev til "barneministeren". Offentlig kritikk er noe vi alle må tåle som har stilt oss i spissen mot barnevernsovergrep. Det hører med til å gjøre seg til en offentlig person gjennom arbeid som berører mange.

Nettopp ytringsfrihet er en av hovedsakene i kampen mot barnevernsovergrep. Vi er jo svært mange som har opplevet at media boikotter både budskap, faglige fakta og overgrepene. Forties noe, så ødelegges samfunnsdialogen.

Når da gruppen 3.mai reagerer på kritikk med forsøk på sensur og boikott, så har de ikke skjønt hvilke verdier som er viktige for å vinne, nemlig ytringsfrihet. De har heller ikke skjønt at de må møte kritikk konstruktivt for å kunne korrigere seg.

Det var flere uttalelser som var trist lesing. Alt fra idéer om at vi var en slags sekt fordi vi har mange barn, til oppfordring av boikott. Slikt ligger under verdigheten til de som vil lede arbeidet. I et fritt land er det til og med ok å være med i såkalte sekter! Nå er jeg imidlertid ikke medlem i noen menighet. Heller ikke min kone eller våre barn.

Følgende skrev de m.h.t boikott:

Elisabeth Bettan Kjelstad nei , kan ikke si jeg tok meg så veldig nær av dette faktisk...Det var Arild Holtan som starta denne tråden da...
i går kl. 09:36 · Liker · 1

Oløf Gunnarsdóttir Du bør melde han som spam. Hvis mange gjør det så kan han bli blokkert av Facebook
i går kl. 09:37 · Liker

Elisabeth Bettan Kjelstad jeg har gjort det , tror flere må gå inn og gjøre det på denne hær...

(Sitat slutt)

De har ikke skjønt hvordan kampen mot barnevernet skal kjempes. Det holder ikke med demonstrasjoner om de samtidig skal ødelegge andres arbeid.

Det burde ikke være nødvendig å si: Kritikk er ikke å ødelegge. Sensur og boikottaksjoner er å ødelegge.

Tråden om problemstillingen har jeg lagt ut på Forumet Redd Våre Barn:

http://forum.r-b-v.net/viewtopic.php?p=34156#p34156

Det som nå skjer er ikke noe nytt. Dette har vi sett fra forskjellige grupper. Felles for disse gruppene er at de har ødelagt sitt eget arbeid mens andre har gått videre.

Til slutt: Det er fullt ut mulig å gå i seg selv og korrigere seg. Blir det gjort så oppfordrer jeg folk til å glemme denne konflikten.

4 comments

to comment