About

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ

Σύμφωνα με την Διεθνή Υπηρεσία Μελέτης του Καρκίνου (IARC - www.iarc.fr/en/ ), το 85% με 90% των καρκίνων θα ήταν ιάσιμοι, εάν ανιχνεύονταν στο στάδιο Ι.

Περίπου επτά στους δέκα ανθρώπους με καρκίνο ζουν σήμερα φυσιολογικά και για πολλά χρόνια, σε σύγκριση με τους τέσσερις στους δέκα που επιβίωναν από τη νόσο πριν από μερικές δεκαετίες.

«Από τις πιο σημαντικές αυξήσεις στην επιβίωση, αναφέρω την αύξηση της επιβίωσης σε περίπτωση καρκίνου του όρχεως, που χτυπά νέους άνδρες, η οποία έχει ξεπεράσει το 90%», τονίζει ο κ. Δημόπουλος. «Σημαντική αύξηση στην επιβίωση έχει διαπιστωθεί στους αρρώστους που πάσχουν από λέμφωμα. Τα πιο πρόσφατα δεδομένα δείχνουν, επίσης, ότι πάνω από το 80% των γυναικών με διάγνωση καρκίνου του μαστού θα επιβιώσουν χωρίς υποτροπή της νόσου για περισσότερο από πέντε χρόνια. Επίσης, συνολικά περισσότερο από το 75% των αρρώστων με μελάνωμα δέρματος, νόσο του Χότζκιν, καρκίνο της ουροδόχου κύστης, καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, του θυρεοειδούς, της μήτρας και του προστάτη, θα επιβιώσουν τουλάχιστον πέντε χρόνια ή και περισσότερα». Στα παιδιά με καρκίνο, η θνητότητα ήταν πριν από τριάντα χρόνια 70%, ενώ σήμερα το 70% επιζούν», τονίζει ο καθηγητής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Βασίλης Γολεμάτης.

«Πολλές μορφές καρκίνου θεωρούνται πλέον ιάσιμες, ενώ γενικά θεωρούμε τον καρκίνο ως μία χρόνια νόσο και όχι μία νόσο που συνήθως οδηγεί σε θάνατο», υπογραμμίζει ο κ. Δημόπουλος. « Είμαστε αισιόδοξοι ότι η πρόγνωση των αρρώστων που πάσχουν από καρκίνο θα συνεχίσει να είναι όλο και καλύτερη τα επόμενα χρόνια. Σίγουρα, ο όρος "επάρατος νόσος" πρέπει πλέον να αλλάξει».

Αυτά είναι μερικά από τα επιστημονικά δεδομένα για τον καρκίνο.

Δυστυχώς επί της πράξης στην Ελλάδα η ελληνική κοινωνία του 21ου αιώνα, συνεχίζει να αποκαλεί τον καρκίνο η "επάρατη νόσος", δηλαδή η καταραμένη νόσος. Επομένως όποιος έχει καρκίνο είναι καταραμένος. Αυτό προσβάλει την τιμή και υπόληψη, όλων των ανθρώπων που εμπλέκονται με αυτόν!

Είναι απαράδεκτη η στάση των Μ.Μ.Ε. όταν μιλάνε για τον καρκίνο να αναφέρονται σε αυτόν ως η "επάρατη νόσος", Απαράδεκτο επίσης είναι ότι υπάρχουν και στην επιστημονική κοινότητα λειτουργοί, που αποκαλούν τον καρκίνο έτσι…

Σκεφτείτε τώρα τους γονείς ενός παιδιού που διαγνώστηκε με λευχαιμία, που είναι ιάσιμη κατά το 70% των περιπτώσεων....

Σκεφτείτε τους ασθενείς που διαγνώσκονται με καρκίνο σε αρχικό στάδιο...

Σκεφτείτε τους ασθενείς εκείνους που διαγνώσκονται σε προχωρημένο στάδιο...

Τέλος σκεφτείτε τους φίλους, τους συναδέρφους και γενικότερα το περιβάλλον των ασθενών...

Πως θα μπορέσουν όλοι αυτοί, να αντιμετωπίσουν και να διαχειριστούν μια τέτοια κατάσταση, αφού σε όλη τους την ζωή έχουν γαλουχηθεί με την άποψη, ότι καρκίνος ίσον θάνατος, ίσον κατάρα…;

Πως μετά από όλα αυτά ο πολίτης θα ενδιαφερθεί για την πρόληψη του καρκίνου, από την στιγμή που φοβάται να πει και την λέξη;

Πριν τα διαφημιστικά σποτ και τις εκστρατείες για την πρόληψη του καρκίνου, πρέπει να προηγηθεί η απομυθοποίησή του. Μόνο έτσι θα ευαισθητοποιήσουμε τον απλό πολίτη βάζοντας την πρόληψη στην ζωή του, ενεργά και όχι μόνο θεωρητικά.

Ο καρκίνος είναι μια ασθένεια η οποία θα πρέπει να απασχολεί όλους τους Έλληνες. Πρέπει να γίνει εθνική υπόθεση όλων των Ελλήνων. Κάθε χρόνο πεθαίνουν κατά μέσο όρο 29.742 άνθρωποι, όσος ο πληθυσμός μια μικρής πόλης. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ένας στους τρεις ανθρώπους κατά την διάρκεια της ζωής του θα έρθει αντιμέτωπος με τον καρκίνο!

Ας συμβάλλουμε όλοι μαζί από σήμερα, λέγοντας δυνατά την λέξη ΚΑΡΚΙΝΟΣ, μήπως ΤΕΛΙΚΑ απομυθοποιώντας τον, μπορέσουμε να μειώσουμε τα παραπάνω νούμερα!

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΕΔΩ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ
www.gopetition.co.uk/online/21363.html

1. ΠΕΙΤΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΑΤΗ ΝΟΣΟ ΤΗΣ ΑΓΝΟΙΑΣ...

2. ΠΕΙΤΕ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟ ΤΩΝ Μ.Μ.Ε....

3. ΠΕΙΤΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΚΙΝΟΦΟΒΙΑ....

4. ΠΕΙΤΕ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ!

5. ΠΕΙΤΕ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΜΥΘΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ!