Brigade logo
Now there’s a better way to shape the issues that matter
Upgrade to Brigade for all-new petitions, discussions, and more
from the team that brought you Causes.
Upgrade to Brigade

Progress

253 signed
747 more needed

Sign the Petition to

Senatul României

Senatul României se află în proces de consultare privind revizuirea legii 33/2007 până la data de 27.08.2013. Semnați petiția pentru a încuraja schimbarea!
Prin modificarea articolului 7 [" (7) Cetăţenii români care au drept de vot şi au împlinit, până în ziua de referinţă inclusiv, vârsta de 23 de ani au dreptul de a fi aleşi în Parlamentul European."] și reducerea vârstei minime de participare la procesul electoral în calitate de candidat, România s-ar putea alinia cu state europene precum Germania (unde vârsta minimă este de 18 ani), Belgia, Bulgaria, Croația, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Irlanda, Luxemburg, Olanda, Polonia, Portugalia, Spania, Suedia, Marea Britanie (unde vârsta minimă este de 21 de ani).

Chiar dacă șansele de a intra în scrutin ale tinerilor sunt mici (sunt necesare 100.000 de semnături pentru independenți, iar partidele politice nu îi promovează suficient), consider că interesul față de alegerile europarlamentare ar crește considerabil. Mai mult, vârsta de 21 de ani este considerată adultă în toate statele lumii și este, în opinia mea, perfectă pentru a implica mai mult noua generație.

În ultimii 5 ani știrile privind activitatea euro-deputaților au fost foarte rare, iar aceștia rareori au reușit să se facă remarcați în mod pozitiv în presa europeană. Dacă tinerii cu inițiativă ar putea obține mandate în Parlamentul European, situația s-ar putea schimba în bine!

Signed,

Vlad Costea

This petition closed over 2 years ago

How this will help

Cetățenii Români trebuie să înțeleagă importanța alegerilor europarlamentare, dat fiind faptul că acești reprezentanți au prerogative legislative în Uniunea Europeană. În același timp,...

Cetățenii Români trebuie să înțeleagă importanța alegerilor europarlamentare, dat fiind faptul că acești reprezentanți au prerogative legislative în Uniunea Europeană. În același timp, tinerii trebuie încurajați să se documenteze în ceea ce privește regimul politic UE și să încerce să aibă o experiență democratică. Consider că modificarea articolului 7 din legea 33/2007 le oferă prilejul de a deveni mai activi în politica europeană, dar și de a fi vigilenți în ceea ce privește deciziile luate la Bruxelles și Strasbourg.  Deseori i se reproșează generației post-Decembriste faptul că nu este implicată în viața politică. Prin semnarea acestei petiții puteti face cu adevărat o schimbare. Reduceți vârsta minimă de candidatură de la 23 la 21 de ani!

to comment