Progress

158 pledged
142 more needed

Pledge to

Ajut la crearea unei comunități de sprijin în orașul meu

This pledge closed over 4 years ago

How this will help

Lunar, in fiecare judet din Romania, cel putin 100 de noi familii sunt afectate (psihologic, social, profesional si financiar) de moartea prematura a unei persoane dragi. Lor li se adauga peste 2.000 de familii care au pierdut un om drag în anii anteriori și încă au nevoie de susținerea pentru a-și recăpăta încrederea în sine, pentru a găsi împăcare cu trecutul și curajul de a face planuri de viitor. 

In prezent, Romania nu are o structura care sa se ocupe de reintegrarea sociala sanatoasa a celor profund indoliati. Sesiunile de terapie sunt costisitoare, grupurile de sprijin sunt rare, nu exista carti in limba romana despre "Cum sa gestionezi doliul". Situatia este si mai grava pentru ca jumatate din indoliati traiesc in mediul rural, au un nivel de educatie scazut si posibilitati materiale reduse, deci sunt o categorie sociala vulnerabila.

Este nevoie de Centre de Sprijin dedicate, cu oameni special pregatiti pentru a preveni dolii complicate, îmbolnăviri grave sau sinucideri. Vrem ca in aceste Centre orice roman, indiferent de venituri si de apartenenta religioasa, sa gaseasca indrumare gratuita si empatica pentru a trece sanatos prin perioada de doliu. Oamenii au nevoie de materiale educative despre procesul de doliu, de sedinte de consiliere psihologica, de intalniri cu alti oameni care trec printr-o drama similara. 

Exemple de centre din Marea Britanie: http://www.cruse.org.uk/cruse-areas-and-branches

Asociatia "Exista viata dupa doliu!" ofera sprijin emotional si psihologic, cat si consultanta pentru dezvoltarea comunitatilor de sprijin in orasele mari din Romania! 

Intrati pe siteul www.existaviatadupadoliu.ro si implicati-va, fiecare asa cum poate! Suntem intr-un moment de schimbare istorica, in care fiecare om poate face diferenta!

Noutati lunare in Newsletter: http://eepurl.com/gr5Jz

8 comments

to comment