Progress

94 signed
6 more needed

Sign the Petition to

Natuurmonumenten

Red de failliete schaapskudde op de Veluwe van de dood! 

Volgende week worden 400 gezonde schapen naar de slachterij gebracht omdat hun baas, een veluwse herder, failliet is. Zo heeft een rechter het lot van de Veluwse schapen bezegeld.

Een andere kudde neemt het grazen over want dat is goedkoper voor Natuurmonumenten dat moet bezuinigen. Het gaat hier niet alleen over het gesteggel om geld maar om 400 onschuldige dieren die daarvoor het loodje moeten leggen. Helaas lijkt het erop dat dierenlevens voor Natuurmonumenten en betrokkenen er niet toedoen. 

Ik kan mij niet voorstellen dat er geen andere oplossingen zijn dan het afmaken van deze schapen. Ook in tijden van bezuinigingen verdienen dieren het dat we ons om hun leven bekommeren en en hun leven(skwaliteit) bewaken.

Signed,

Pingel Braat

This petition closed over 4 years ago

How this will help

Een nieuw dieptepunt in onze moderne nederlandse geschiedenis dient zich alweer aan. Volgende week worden 400 gezonde schapen naar de slachterij gebracht omdat hun baas, een veluwse herder,...

Een nieuw dieptepunt in onze moderne nederlandse geschiedenis dient zich alweer aan. Volgende week worden 400 gezonde schapen naar de slachterij gebracht omdat hun baas, een veluwse herder, failliet is. Een andere kudde neemt het grazen omdat deze kudde goedkoper is voor Natuurmonumenten. 

Het is gruwelijk verdrietig en smakeloos om 400 gezonde schapen af te maken omdat ze onderdeel zijn van een failliete inboedel, omdat ze werkeloos zijn. Doen we dat binnenkort ook met alle burgers van de landen om ons heen die failliet gaan of de werkeloze burgers onder ons?

Wanneer een bedrijf failliet gaat wordt de inboedel verkocht aan allerhande opkopers. De spullen worden niet vernietigd als ze er nog goed aan toe zijn. Maar als het om dierenleven gaat dan doen bovenstaande criteria er niet meer toe. Dieren zijn net zo levend als mensen; ze zijn intelligent, hebben gevoel en emoties. Lang heb ik gedacht dat ze ook het recht op leven hadden hier in Nederland. Helaas die rechten zijn kennelijk al wegbezuinigd.

Het zou mooi zijn als we met deze petitie deze ongelooflijk lichtzinnige actie terug kunnen draaien. En meer van dit soort akties in de toekomst. Er moeten andere oplossingen zijn dan doden. 

1 comment

to comment