Progress

45 pledged
+10 over goal

Pledge to

Comunica zilnic cu copilul tau si asculta ce-ti spune

This pledge closed over 4 years ago

How this will help

Prima intalnire

Fabio este un copil de 10 ani cu privirea vioaie, dar, uneori, putin trist. Este firesc sa fie asa. Mama lui se afla la munca in Italia si, desi aceasta vine in fiecare vara acasa, Fabio ii simte mereu lipsa. Invatatoarea lui povesteste ca atunci cand are sedinta cu parintii, Fabio totdeauna spune : "Va rog sa o scuzati pe mama, dar nu poate veni...este in Italia". Parca ar purta el intreaga vina ca mama sa a trebuit sa plece la munca departe de casa. 
Il iau de mana pe Fabio, ma indrept cu el intr-un loc mai retras si il intreb: "Vrei sa o vezi pe mama ta?" Speriat, priveste in jur si intreaba nedumerit: "Cum, unde este? de ce nu a venit acasa?" Ii zambesc, il linistesc si incep sa-i vorbesc despre modul in care ar putea sa se intalnesca cu mama lui pe skype, la biblioteca ... Asa a inceput Fabio sa vina frecvent la biblioteca. 
Prima intalnire dintre Fabio cu mama sa m-a impresionat profund... Am deschis calculatorul, am intrat pe skype, ne-am conectat...si, deodata, Fabio imbratiseaza calculatorul spunand : "Mami, mami ce bine imi pare sa te vad!"... lacrimile incep sa curga si aici si acolo... Fabio ba rade, ba plange... iar mama lui este toata numai un zambet! Despre ce au vorbit ? Nu conteaza! Aveau multe de povestit, de intrebat, de aflat... 
Sesiunea s-a terminat, Fabio ramane putin ingandurat... "- Ce-i Fabio, de ce esti trist?" "- Nu sunt trist, dar sunt putin suparat..." "- De ce?"  intreb mirata. 

"- Pentru ca nu am stiut mai inainte de skype-ul asta, d-aia!"

Sanda Barbu si Mirela Mirut, bibliotecare Biblioteca Oraseneasca Segarcea


3 comments

to comment