Progress

171 signed
1,829 more needed

Sign the Petition to

Domnului Victor Ponta, Domnului Daniel Constantin Barbu, Domnului Sorin Oprescu, Preafericitului Părinte Daniel


PETIȚIE
Pentru închiderea expoziției “The Human Body” de la Muzeul Grigore Antipa, interzicerea expozițiilor de acest fel pe întreg României și înhumarea cadavrelor prezentate în cadrul expoziției

Partea introductivă a petiției

Anglia: http://www.dailymail.co.uk/news/article-1241931/Bodies-Revealed-exhibition-accused-putting-executed-Chinese-prisoners-show.html
SUA: http://cityroom.blogs.nytimes.com/2008/05/29/bodies-exhibit-must-put-up-warnings/
Franța: http://www.liberation.fr/culture/0101559733-a-corps-et-desaccords
Petiția din Anglia (în care este menționată și Rusia): http://www.gopetition.co.uk/petitions/reform-of-the-human-tissue-act.html

                                                                        ***


Întrucât în perioada 22 martie – 30 iunie 2013, Muzeul Național de Istorie Naturală “Grigore Antipa” din București găzduiește expoziția “The Human Body”, expoziţie ce include peste 200 de exponate, corpuri umane care majoritatea provin din Republica Populară Chineză, conservate prin tehnica plastinării.

Întrucât expoziția prezintă corpuri umane reale, în diferite ipostaze, jupuite de piele, cu țesuturile și organele interne expuse.

Întrucât expoziția contravine credințelor tradiționale ale poporului român și respectului datorat morților ce impun un comportament decent față de corpul defunctului și organizarea de funeralii.

Întrucât expunerea organelor și țesuturilor decedaților, precum și a corpurilor lor jupuite de piele, în diferite ipostaze, unele chiar ilare, nu denotă faptul că rămășițele lumești ale celor decedați sunt tratate cu respectul cuvenit.

Întrucât expunerea cadavrelor în cadrul expoziției “The Human Body” contravine legii civile române care consacră respectul datorat persoanei şi după decesul său (art. 78-81 Cod civil) și care reglementează condițiile speciale în care se poate realiza prelevarea de organe, ţesuturi şi celule umane, de la persoanele decedate (Legea nr. 104/2003 privind manipularea cadavrelor umane şi prelevarea organelor şi tesuturilor de la cadavre în vederea transplantului, Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii – Titlul VI).

Întrucât de pe urma expunerii cadavrelor în cadrul expoziției “The Human Body”, proprietarii acestora obțin profit.

Întrucât multe organizatii non-guvernamentale acuză faptul că trupurile expuse în asemenea expoziții ar putea aparține prizonierilor executați în închisorile chineze.

Întrucât organismele expuse provin din China, o țară condusă de un regim totalitar, cunoscut pentru încălcălcări grave ale drepturilor omului, precum tortură, tratamente inumane sau degradante folosite în mod obișnuit în sistemul de detenție chinez, persecuții politice și religioase și chiar trafic de organe umane de la prizonieri de conștiință aflați în închisorile chineze, în special practicanți Falun Gong – documentate pe larg în rapoartele internaționale

CEREM închiderea expoziției “The Human Body”, găzduită de Muzeul Grigore Antipa, interzicerea expozițiilor de acest fel pe întreg teritoriul României și înhumarea cadavrelor prezentate în cadrul expoziției.

Signed,

Horoiu Eugen

This petition closed almost 4 years ago

How this will help

CEREM închiderea expoziției "The Human Body", găzduită de Muzeul Grigore Antipa, interzicerea expozițiilor de acest fel pe întreg teritoriul României și înhumarea cadavrelor prezentate în cadrul expoziției.

12 comments

to comment