Sign the Petition to

Helle Thorning-Schmidt, Margrethe Vestager og Annette Vilhemsen

Danmark skal gå med i samarbejdet om en europæisk finansskat for at sikre finansiering til velfærd, klima og udvikling. En finansskat kan ikke bare sikre penge til velfærd og uddannelse i Danmark, men også finansiere klimatilpasning, udvikling og uddannelse i de fattigste lande. Den vil samtidig bremse den eksplosive og kortsigtede handel med de mest spekulative og giftige finansprodukter, der var medvirkende til finanskrisen.

Finanskrisen er for længst blevet til en rigtig økonomisk krise. Almindelige mennesker har spyttet milliarder i redningspakker til finanssektoren. I Danmark og Europa er arbejdsløshed og velfærdsforringelser blevet dagligdag. I fattige lande verden over har krisen betydet flere sultne børn, øget fattigdom og færre penge til skoler og klimatilpasning. 

Derfor har 11 europæiske lande med Tyskland og konservative Angela Merkel i spidsen besluttet sig for at indføre en finansskat, der skal sikre, at den finansielle sektor endelig bidrager til at betale en del af den regning, de har efterladt til samfundet.  

De 11 EU lande vil få omkring 250 milliarder kroner årligt i indtægter fra finansskatten. Danmark vil få omkring 8 milliarder kroner, hvis vi er med. En finansskat kan bidrage til både bæredygtig udvikling, job og velfærd i Danmark og EU og samtidig bidrage til en fælles indsats mod globale udfordringer som fattigdom og klimaforandringer. 

Den danske regering må droppe sin uforståelige modstand mod skatten og leve op til regeringsgrundlagets målsætning om en global finansskat ved at tage det første skridt på den europæiske hjemmebane. Sæt jer med ved bordet i EU og vær med til at lave en finansskat, der kan redde velfærd, klima og udvikling i EU og i de fattigste lande.

Signed,

Lars Koch

This petition closed about 5 years ago

How this will help

Du kan være med til at skaffe finansiering til velfærd, klimatilpasning og udvikling for de fattigste lande ved at sige til regeringen, at Danmark må gå med i en europæisk finansskat.

Skriv under...

Du kan være med til at skaffe finansiering til velfærd, klimatilpasning og udvikling for de fattigste lande ved at sige til regeringen, at Danmark må gå med i en europæisk finansskat.

Skriv under for en Finansskat NU! Så sender vi din underskrift til Helle Thorning-Schmidt, Margrethe Vestager og  Annette Vilhemsen.

Vil du vide, hvorfor finansskatten er vigtig, så læs herunder:

Finanskat NU Spørgsmål og svar på indvendinger.

Poul Nyrup og Peter Hummelgaard:
Regeringen må droppe modstanden mod fælles finansskat i EU

Cevea: Finansafgift vil stække kortsigtet spekulation

Emilie TurunenDerfor skal Danmark med i samarbejde om finansskat

EU-kommissionens: Nye forslag om finansskatten

Fakta:

  • I EU har finansindustrien modtaget støtte og garantier for 34.000 milliarder skatteyderkroner, siden finanskrisen brød ud.
  • Det amerikanske finansfirma Knight Capital Group handler eksempelvis 144.000 gange i sekundet i gennemsnit. 
  • Amerikanske aktier skifter gennemsnitligt hænder hvert 22. sekund
  • En finansskat kan ud over velfærd i Europa og Danmark finansiere udvikling og klima: For cirka 40 milliarder kroner kan man sikre hvert eneste barn i verden en folkeskoleuddannelse.For cirka 70 milliarder kan Haiti tilpasse sig truslen om oversvømmelse som følge af global opvarmning.

17 comments

to comment