Progress

224 signed
2,776 more needed

Sign the Petition to

Cetatenii de bine

Proiectul Diametralei Nord-Sud a Primarului Sorin Oprescu se pare ca este pus in dificultate de Casa Poporului. Pentru ca proiectul este schitat din vremurile in care Ceausescu era inca o proiectie a parintilor lui, drumul este prevazut a trece pe unde este acum cladirea. Primarul a dovedid ca nu ii sta nimic in calea soselei, drept pentru care se lupta de mai bine de doi ani sa mute Hala Matache, cladire de patrimoniu. A decis sa o mute "mai in spate cu 37 de m si 20 de cm". Casa Poporului nici macar nu este o cladire de patrimoniu, deci, ca valoare istorica, este inferioara Halei Matache. Casa Poporului este doar o cladire mai mare. Haideti sa il ajutam pe Sorin Oprescu sa isi serpuiasca mandra sosea pe suprafata. Sa mutam Casa Poporului cu 37 de m si 20 de cm mai in spate.


Signed,

Zamfi Irina

This petition closed over 4 years ago

How this will help

Se discuta de mai bine de 2 ani soarta Halei Matache. Acum Sorin Oprescu a considerat ca trebuie mutata mai in spate "cu 37 m si 20 cm". Dar el nu a luat in calcul Casa Poporului. De ce sa treaca...

Se discuta de mai bine de 2 ani soarta Halei Matache. Acum Sorin Oprescu a considerat ca trebuie mutata mai in spate "cu 37 m si 20 cm". Dar el nu a luat in calcul Casa Poporului. De ce sa treaca pe dedesubt cand ar trebui sa fie vizibila, ca doar se lupta pentru ea de atatia ani. Si oricum Casa Poporului nu e monument istoric. Deci societatea civila nu s-ar mai opune la mutarea prin demolare. Si nici organizatiile de drepturile omului, caci persoanele care urmeaza sa fie "mutate" stiu sa isi poarte singure de grija. Deci sa mutam Casa Poporului peste Catedrala Mantuirii Neamului!

8 comments

to comment