Progress

132 pledged
+32 over goal

Pledge to

Particip la discutii

This pledge closed about 4 years ago

How this will help

Avem o veste buna pentru voi.

Dupa cum bine stiti, Zibo.ro a initiat de cateva luni actiunea "Pauza de educatie fizica", actiune la care participa deja peste 200 scoli din Romania, care in fiecare ultima zi de vineri a fiecarei luni organizeaza aceasta actiune in sala de sport sau in curtea scolii .Dati clic AICI pentru mai multe detalii. Prin aceasta actiune am urmarit:

sa atragem atentia asupra fenomenului obezitatii infantile. Din pacate, Romania ocupa locul 3 in Europa la obezitatea infantila.am militat, inclusiv pritr-o campanie de strangere de semnaturi pentru introducerea a 4 ore de educatie fizica in scoli. 

Iata ca mesajul nostru, si al altor parinti din Romania a fost auzit si ascultat, pentru ca zilele trecute, prim-ministrul Romaniei, dl. Victor Ponta, a declarat urmatoarele:

Va invitam insa la o discutie mai ampla asupra acestui subiect si sa discutam si alte aspecte importante aduse in discutie de unii parinti si copii pe aceasta pagina:

-calitatea orelor de sport este suficient de ridicata pentru a-i motiva pe copii sa participe?

-profesorii de sport sunt suficient de bine pregatiti pentru a derula ore de sport interesante pentru copii?

-tematica orelor de sport este suficient de diversificata?

-se cauta noi metode moderne de predare a orei de educatie fizica?

-parintii inteleg importanta miscarii pentru copii? Inteleg ca "protejandu-i" in mod excesiv, prin scutiri sau alte metode, le fac doar un imens rau copiilor?

Insa cred ca cea mai importanta intrebare care se afla pe buzele parintilor si copiilor:

-Este normal ca nota de la educatie fizica sa conteze la media generala? De ce un elev fara pregatire fizica, poate chiar supraponderal, insa bine pregatit la alte materii, sa-i fie teama de ora de educatie fizica, care ii poate scadea nota generala, ce-i poate afecta intrarea la o scoala mai buna, in ciclul imediat superior?

Studiind si modul de desfasurare a acestor ore, a invatamantului in general, si din alte tari, vrem sa propunem ca la ora de EDUCATIE FIZICA sa NU se dea note sau calificative!

Este sufecient ca un elev sa fie declarat APT sau INAPT din punct de vedere fizic.

In acest fel, orele de EDUCATIE FIZICA pote deveni mult mai atractive pentru copii.

Pot fi desfasurate o paleta mult mai larga de tematici care sa cuprinda si multe dintre sporturile indragite de copii: dans, catarari, sporturi de echipa, drumetii, elemente din sporturile extreme, etc.

Va invitam la o discutie deschisa, fie in clubul de discutii deschis pe www.zibo.ro, fie pe pagina de Facebook, la postarea dedicata acestei probleme.

Deasemenea, rugam profesorii de sport sa publice tematici specifiec orei de educatie fizica, eventual studii de caz sau alte materiale informative pe pagina actiunii "Pauza de educatie fizica", la  "Note".


12 comments

to comment