Progress

325 signed
675 more needed

Sign the Petition to

Semnaturile Petitiei vor fi adresate autoritatilor japoneze

TAIJI, JAPONIA – Un orășel pescăresc de cca 3000 locuitori, cu ieșire spre Pacific. În fiecare an, din septembrie și până în martie, în acest golf are loc mascarul delfinilor care migrează de-a lungul coastei Taiji. Aproximativ 20.000 de delfini sunt uciși în fiecare an – apele golfului devin propriu-zis roșii!

Uciderea delfinilor este crudă, complet inutilă și nu își are locul în secolul 21. Delfinii sunt capturați și împinși în apele golfului unde sunt uciși cu sulițe – agonia lor este lungă și dureroasă, practic mor atunci când ultima picătură de sânge se scurge din ei.

Doar câteva sute de pescari practică această vânătoare de delfini – prin urmare nu este un mod de viață de care să depindă întreaga comunitate, fără alte alternative.

Delfinii nu sunt pești, sunt mamifere: respiră aer; au sentimente; au
emoții; au conștiință de sine.  Sunt ființe sociabile și inteligente. Chiar și mamele cu pui sunt ucise fără milă în această vânătoare anuală!

Uciderea delfinilor nu are un scop economic: carnea de delfin are o toxicitate ridicată (mercur) ceea ce o face deosebit de periculoasă pentru sănătatea omului. De cele mai multe ori este vândută sub o altă denumire.

Uciderea delfinilor nu este tradiție. Cei mai mulți japonezi nu cunosc nimic despre masacrul anual al delfinilor și nu sunt de acord cu acesta. Este regretabil că reputația unei națiuni întregi este compromisă de o mână de oameni.

Japonia este o țară dezvoltată economic. Ea ar putea avea un rol important în conservarea vieții marine. Orașul Taiji ar putea înflori turistic dacă măcelul delfinilor va lua sfârșit. Turiștii interesați de a vedea delfinii și balenele vii
vor vizita în număr mare acesată locație.

Guvernul japonez are puterea de pune capăt acestui mascaru anual!

Pentru mai multe informații despre masacrul delfinilor din Taiji, vizionați filmul documentar:  ”The Cove”: http://topdocumentaryfilms.com/cove/
Signed,

Ayn Tonitza

This petition closed about 5 years ago

How this will help

Petitia va fi adresata Autoritatilor Japoneze

7 comments

to comment