Progress

507 signed
+407 over goal

Sign the Petition to

Primariei si Consiliului Local Drobeta Turnu Severin, Prefecturii si Consiliului Judetean Mehedinti

Municipiul Drobeta Turnu Severin are o veche tradiţie în ceea ce priveşte activitatea teatrală, cetătenii oraşului fiind recunoscuţi ca iubitori de teatru avizaţi.
Prestigiosul Teatru Popular de aici, care are o existenţă de aproape 6 decenii a prezentat sute de premiere, multe dintre ele fiind premiate la festivalurile naţionale de teatru. Aici şi-au descoperit şi cultivat pasiunea pentru teatru foarte mulţi tineri, unii dintre ei continuându-şi activitatea de artişti amatori şi la maturitate, alţii rămânând spectatori avizaţi şi fideli.
Mulţi dintre artiştii amatori formaţi la Teatrul Popular au devenit apoi actori şi regizori importanţi, care azi fac cinste scenelor profesioniste ale Romaniei.
În acest context a apărut ca îndreptăţită dorinţa severinenilor de a avea un teatru profesionist.
Acum, când prin eforturile autorităţilor locale Palatul Cultural “Theodor Costescu” şi-a recăpătat strălucirea de altădată, a sosit momentul ca Drobeta Turnu Severin să aibă, in sfârşit, un teatru profesionist, pe măsura edificiului impunător şi - mai ales - a pasiunii pentru teatru a cetăţenilor săi.
Daca vreti sa va alaturati celor care sustin infiintarea Teatrului Municipal Drobeta Turnu Severin, dati, va rugam, un like.
Va multumim si va asiguram ca veti primi o invitatie la inaugurare!

Signed,

Constantin Fugasin

This petition closed about 5 years ago

How this will help

Drobeta Turnu Severin nu numai ca merita sa aiba un teatru profesionist, existand si un palat cultural in care sa-si desfasoare activitatea, dar este si singurul oras din Romania cu peste 100.000...

Drobeta Turnu Severin nu numai ca merita sa aiba un teatru profesionist, existand si un palat cultural in care sa-si desfasoare activitatea, dar este si singurul oras din Romania cu peste 100.000 de locuitori, care nu are o asemenea institutie de cultura.

28 comments

to comment