Progress

212 pledged
+187 over goal

Pledge to

Soarta copiilor “singuri acasă”

This pledge closed about 4 years ago

How this will help

"Nu mai merg la şcoală, pentru că nu pot, pentru că trebuie să am grijă de casă", spune Vasilica, cea mai mare dintre fraţi.

Aproximativ 60% dintre românii care pleacă la muncă în străinătate în prezent au unul sau mai mulţi copii, potrivit unei statistici realizate de un portal de recrutare.
Una dintre cele mai triste situaţii din România ultimilor ani este aceea a copiilor crescuţi de bunici sau de rude deoarece părinţii lor sunt plecaţi la muncă în străinătate.
Fenomenul este departe de a fi stopat în prezent, din moment ce şase din zece români care îşi caută un job în afara ţării în această toamnă au copii, potrivit unei statistici Tjobs.ro.
La nivelul lunii septembrie, 62,4% dintre bucureştenii care au aplicat pentru locuri de muncă în străinătate sunt părinţi şi doar 37,6% dintre ei nu au copii.
Situaţia este aproape la fel de gravă în Banat şi Ardeal, unde 57,7% dintre căutătorii de joburi în străinătate au familie şi copii, dar şi în regiunea Moldovei, unde procentajul este de 56,1%. Doar în regiunile Muntenia şi Dobrogea ponderea emigranţilor părinţi este mai mică, dar trece totuşi de 50%.

continua: http://teiubestemamasilviadumitrache.wordpress.com/2012/11/05/fenomenul-singuri-acasa-60-dintre-romanii-care-pleaca-la-munca-in-strainatate-au-copii/

14 comments

to comment