Progress

12 signed
699,988 more needed

Sign the Petition to

Parlamentul Romaniei

Din moment ce mai mult de 99% din locuitorii Romaniei sunt eutiroidieni, adica normali din punct de vedere tiroidian, nu se justifica deloc administrarea pe trei cai a iodului...
Sarea fina este tratata cu antiaglomerantulE 536, "ferocianura de sodiu", o substanta toxica, care la peste 100 grade C se descompune in cianura de potasiu si clorura de fier - si care cauzeaza reducerea transportului de oxigen catre sange Acest E536, care este interzis in alte tari (ex. Anglia) duce la consecinte dramatice prin introducerea lui in sarea de bucatarie: cresterea incidentei bolilor cardiace ischemice, accelerarea proceselor de ateroscleroza, toxicitatea indusa de ferocianura de sodiu sau potasiu., dificultati in respiratie, dureri de cap, etc.
Iodul este un micro-element nutritiv, ca si fierul, calciul sau fosoforul, care este indispensabil organismului uman. Iodul este mai putin raspandit in natura decat alti micronutrienti, de aceea este posibil ca uneori nevoile de iod ale organismului sa nu poata fi asigurate printr-o alimentatie obisnuita.
Iodul intra in compozitia hormonilor tiroidieni care au un rol foarte important in cresterea si in functionarea normala a unor sisteme. Lipsa iodului duce la o productie insuficienta a acestor hormoni, ceea ce afecteaza diferite parti ale corpului ca de exemplu: muschii, ficatul, rinichii si mai ales creierul, cu precadere in perioada de crestere.

”În România, în alimentaţia oamenilor, hrana animalelor şi industria alimentară se utilizează numai sarea iodată”!
Guvernul iodeaza obligatoriu 20 de milioane de oameni, insa nevoie de iod au cel mult 8543 persoane. In anul 2001, au existat in Romania 12.417 cazuri de hipotiroidie; in 2000 fusesera 11.541, iar din 1994 pana in 1999 au fost inregistrate intre 4713 si 7359 cazuri de hipotiroidie.
Cantitatea de iod in sare in Romania, stipulata prin HG nr 1904/2006 este de 30 mg/kg sare sub forma de iodat sau de iodura de potasiu, conform datelor existente, aproape toate tarile europene practica iodarea universala a sarii, obligatoriu sau voluntar, si anume:
- obligatoriu: Bulgaria, Cehia, Slovacia, Slovenia, Ungaria, Polonia, Serbia, Macedonia, Croatia, Bosnia;
- voluntar: Elvetia, Suedia, Spania, Portugalia, Norvegia, Olanda, Luxemburg, Lituania, Italia, Germania, Grecia, Franta, Finlanda, Belgia, Anglia
In tarile Europei, canditatea de iod din sare este intre 10-85 mg/Kg
Potrivit statisticilor, Dupa 4 ani de functionare a nefastei H.G. 568/2002 numarul cancerelor tiroidiene s-a dublat, iar numarul hipertiroidiilor a crescut de la 3127 la 6387.
Romania are in evidente 480.000 bolnavi de cancer (fara sa-i contabilizam pe cei care nu se stiu inca bolnavi) si cea mai mare mortalitate prin cancer dintre toate tarile europene. Ocupam prima pozitie in Europa la cancerul de creier, de plamani, ovarian si de tiroida. Si lucru foarte grav, au aparut forme grave de cancer la copii mici, lucru de neconceput acum zece ani, fapt care, evident, nu poate fi pus, in cazul lor, pe seama stilului de viata nesanatoasa a acestora.

Prin faptul ca iodarea este obligatorie, ni se incalca dreptul fundamental la liberul arbitru.
Sarea care se vinde in magazine contine 99,5% clorura de sodiu. O parte dintre cele 80 de minerale si oligoelemente care exista in sarea gema, sunt inlocuite, prin procesare, cu carbonat de sodiu, de magneziu, iod sintetic in compozitie cu potasiu, uneori dextroza. Incarcatura geomagnetica a sarii geme, care ii da acesteia proprietati vindecatoare dispare prin procesare.
Sarea gema si sarea de mare se gasesc in magazine tip Plafar, singurele care pot vinde sare neiodata, prin derogare de la lege!

Signed,

Andreia Ionescu

This petition closed almost 4 years ago

How this will help

In Tara Romaneasca este nevoie de 700.000 de semnaturi pentru a schimba o lege. Haideti sa le strangem impreuna, pentru sanatatea noastra si a copiilor nostri!
Sa modificam impreuna legea care...

In Tara Romaneasca este nevoie de 700.000 de semnaturi pentru a schimba o lege. Haideti sa le strangem impreuna, pentru sanatatea noastra si a copiilor nostri!
Sa modificam impreuna legea care obliga intreaga populatie sa consume SARE IODATA, cand numai 1% dintre noi au nevoie de un supliment de iod!

1 comment

to comment