Progress

395 signed
+295 over goal

Sign the Petition to

Кмет на Стара Загора

Най-готиния кмет на Стара Загора, г-н Живко Тодоров е на път да се подведе от фанатиците на Бизнес поща и да уволни д-р Светла Димитрова, защото създавала напрежение в града.

Всъщност напрежението е създадено, защото д-р Димитрова иска да защити паметта на загиналите в Освободителна борба патриоти. Как - като иска музеят да одобри списъците на загиналите, като иска да се спазва законът за националните и регионалните паметници на културата (Паметника на Полковник Калитин) и на военните паметници в родината ни. Патриотично настроени, но неосведомени общински съветници са гласували поставянето на незаконни каменни списъци около Паметника на Полковник Калитин и това е дало повод на НБП да напада директорката на музея, а не тези, които не спазват закона.

И защо? Защото собственикът на вестника е приятел с бившия директор на музея - Калчев, който не е направил нищо за музея и града.

А д-р Светла Димитрова:
Увеличи посещенията на музея до 44 700 на година - над два пъти повече от средното национално ниво
Увеличи участието на музея в Европейски проекти и така спести пари на данъкоплатците
Увеличи артифактите в музея от 130 на 170 000 чрез активно участие на музея в археологически разкопки
И т.н.

Моля не позволявайте клюки, неосведомени фанатици и екстремисти да диктуват кой ще е директор на музея. Помолете нашия готин кмет да разгледа случая спокойно и обективно и да вземе правилното решение!

Signed,

Rossitza Ohridska-Olson

This petition closed over 5 years ago

How this will help

За да се прекрати тази несправедливост, моля подпишете петицията!

46 comments

to comment