Sign the Petition to

Andrei Marga, Ministrul Afacerilor Externe al Romaniei

Stimate domnule ministru Andrei Marga,

Noi, cetateni romani care locuiesc in Statele Unite, vrem sa ne exprimam regretul si indignarea cu privire la faptul ca prin comunicatul de presa al MAE din data de 12 lulie 2012 ati desfiintat majoritatea sectiilor de votare din Statele Unite in ajunul referendumului din 29 iulie, pastrand numai 4 sectii din cele 28 care au existat inainte.
Vrem sa va amintim ca si noi avem drept legal sa votam, potrivit articolului 36 din constitutia Romaniei. Statele Unite cuprinde un numar semnificativ de romani cu drept de vot care locuiesc la mii de kilometri distanta de cele 4 sectii de votare, si carora li s-a luat astfel posibilitatea de a vota.
Va rugam sa luati in considerare aceasta petitie si dorinta romanilor din diaspora de a-si exprima dreptul la vot, si sa restaurati cele 24 de sectii de votare care le-ati desfiintat.
Ne exprimam totodata speranta ca Guvernul Romaniei va continua sa respecte Constitutia si sa conduca tara pe care inca o consideram patria noastra pe calea progresului democratic.

Signed,

Ezechel Trifan

This petition closed almost 7 years ago

How this will help

Prin comunicatul de presa publicat in 12 iulie 2012, MAE desfiinteaza 24 din cele 28 sectii de votare de pe teritoriul Statelor Unite, ingradind astfel dreptul legal de a vota al cetatenilor...

Prin comunicatul de presa publicat in 12 iulie 2012, MAE desfiinteaza 24 din cele 28 sectii de votare de pe teritoriul Statelor Unite, ingradind astfel dreptul legal de a vota al cetatenilor romani din SUA.

Vezi comnunicatul la linkul de jos, contine un atasament cu noua lista de sectii de votare, care cuprinde acum numai 4 sectii in Statele Unite: in Washignton, New York, Chicago si Los Angeles. Daca nu locuesti in acele orase nu vei putea vota pe data de 29 iulie sa-l sustii/demiti pe Traian Basescu ca presedinte al Romaniei. De asemenea probabil nu vei putea vota in alegerile generale din toamna.

Semneaza aceasta petitie sa cerem restaurarea posibilitatii de a vota care ne-a fost luata in mod abuziv. Semneaza si da mai departe, avem doar cateva zile, referendumul e peste 2 saptamani.

http://www.mae.ro/node/14481

3 comments

to comment